Derimot: De villeste historier om seier i Ukraina: Bagdad-Bob i vestlige medier.

Derimot.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

derimot.no:

Hvis du ikke kan vinne på Slagmarken, få media til å publisere fantasier.

Og den vestlige medietogturen til den gale byen fortsetter å rase nedover sporene og innser ikke at broen over elven Dnepr har forsvunnet. Det er det beste poetiske bildespråket jeg kunne fremkalle i kveld for å prøve å fange patologien til såkalte journalister for å publisere tull. Et nytt meme dukket opp i dag – Wagner-gruppen blir utslettet.

Av Larry Johnson

Larry Johnson er tidligere CIA-analytiker

Ta en titt på Shannon Vavra som lager Deep State-stenografi for Daily Beast:

Titusenvis av krigere som har kjempet i Ukraina for Wagner Group, det russiske private leiesoldatkorpset, har forsvunnet eller døde, ifølge en russisk ikke-statlig organisasjon. . . .

Statistikken som er gjengitt er bare den siste indikasjonen på at Wagners kampstyrke faller fra hverandre i Ukraina, selv om Russland jobber for å sikre seire på slagmarken nesten ett år etter invasjonen av Ukraina.

Wagner Group-krigere har vært involvert i de harde kampene i Soledar de siste ukene, en by der Russland har påstått at den har inntatt. Wagner har også i stor grad vært ansvarlig for gevinster oppnådd i Bakhmut i nærheten, «til en ekstraordinær kostnad», gitt at mange av Wagner-rekruttene hadde minimal opplæring siden Wagner rekrutterte 40 000 straffedømte, sa John Kirby, en koordinator for det nasjonale sikkerhetsrådet i Det hvite hus, til journalister sist uke.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky antydet de dramatiske tapene russerne lider i Soledar i en nylig tale også.

I motsetning til Bagdad Bob, blir president Zelensky aktivert av en rekke vestlige regjeringsledere og medieeksperter mens han klamrer seg hardt til troen på at Ukraina fortsatt kontrollerer Soledar. Men virkeligheten som vises på følgende kart forteller en annen historie:

«Hovedkvarteret for det territorielle forsvaret til DPR kunngjorde frigjøringen av Krasnopolevka.» Som du kan se på kartet ligger Krasnopolevka nordvest for Soledar. Russlands Wagner-gruppe oppfører seg ikke som en desimert styrke som får blødninger. Russerne beveger seg metodisk for å omringe de ukrainske styrkene i en gryte, og Zelensky fortsetter å insistere på at de vinner. Det gikk akkurat opp for meg at Zelensky, som tidligere komiker, kanaliserer sin indre Monty Python med Ukraina som den svarte ridderen:

Russiske fremskritt er ikke begrenset til Bakhmut og Soledar. Russland utvider brohodet i retning Seversk (som ligger nord for Soledar) og angriper landsbyene Razdolovka, Nikolaevka, Vesely, Vyemka og Ivano-Daryevka. En imponerende visning av kampdyktighet av en visstnok nedslitt styrke av tidligere straffedømte.

Ikke hele den ukrainske ledelsen er ute av kontakt med virkeligheten:

I morgenens rapport bekrefter den ukrainske generalstaben at russiske soldater har rykket betydelig frem langs motorveien Artemivsk-Konstantinovka og stormer Predtechino og Stupochek.

Nord for Artemivsk fortsetter angrepet på Paraskovejevka og Krasnaya Gora. Også offensiven i selve byen Artemovsk fortsetter – kjemper på den østlige og sørlige siden av bosetningen.

https://t.me/sonar_21/366

Zelenskys spinndoktor, Oleisky Arestovich (kommunikasjonsrådgiver) trakk seg nylig etter han for en gang skyld fortalte sannheten om at det var et ukrainsk avskjærings-missil som traff en boligblokk som drepte mange mennesker. Nå forteller han flere sannheter.

Zelenskys tidligere kommunikasjonsspinnmester, Oleisky Arestovich, synger også en markant annerledes melodi i disse dager med hensyn til den russiske spesialmilitære operasjonen:

Etter å ha forlatt stillingen som rådgiver for presidentens kontor, begynte Arestovich i en ny alvorlig åpenhet – å si at den russiske spesialoperasjonen var tenkt som et blodløst oppdrag og burde ha vært utført uten skader.

«De prøvde å føre en smart krig… En slik elegant, vakker, lynrask spesialoperasjon, der høflige mennesker, uten å forårsake skade på verken en kattunge eller et barn, eliminerte de få som gjorde motstand. Og de eliminerte dem ikke engang, men tilbød seg å overgi seg, bytte side, forstå og osv. De ønsket ikke å drepe noen. Bare undertegne overgivelsen.»

https://t.me/sonar_21/365

Jeg er overrasket over at Arestovich fortsatt er i live. Kommentarer som disse gjør ham til et fremtredende mål for attentat av Zelensky-flokken.

Arestovich er ikke den eneste på dypt vann. Ukrainas forsvarsminister Reznikov står overfor en eksploderende skandale for sin ekstraordinære dyktighet som kjøpmann og generatorselger:

Ukrainas forsvarsminister Oleksii Reznikov – et av de mest fremtredende ansiktene til krigen mot Russland – er nå under ild på hjemmefronten da etterforskning av korrupsjon i regjeringen rystet landet i helgen. . . .

Begge henvendelsene er knyttet til krigsprofittvirksomhet, og utløste et umiddelbart løfte om handling fra president Volodymyr Zelenskyy søndag kveld. Saken som involverte forsvarsdepartementet involverte kjøp av militærrasjoner til høye priser – et tema som har rullet inn i toppnyhetene i Kiev. Nesten samtidig fikk viseinfrastrukturministeren sparken i en sak knyttet til et overpriset offentlig kjøp av elektriske generatorer. Det nasjonale antikorrupsjonsbyrået i Ukraina sa at det etterforsker begge sakene.

https://www.politico.eu/article/defense-minister-reznikov-ukraine-corruption-probe-war-russia-zelenskyy/

Kombinasjonen av militære tap og åpenbar korrupsjon g signaliserer Zelensky-regjeringens oppløsning. Denne dårlige nyheten kommer etter forrige ukes tap av ledelsen i innenriksdepartementet. 

Det er ingen wunder waffen som venter på sidelinjen som kan redde Ukraina på dette tidspunktet. Selv om Tyskland gir etter og bestemmer seg for å sende førti år gamle «moderne» stridsvogner, har ikke Ukraina personell og tid til å trene opp enheter med tankoperatører som kan prestere noe kompetent på slagmarken. Men disse fakta vil ikke stoppe Zelensky fra å insistere: «Det er bare et kjøttsår.»

Oversatt og bearbeidet av redaksjonen

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: Igor Morski

98 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 98 ganger.

Post Views: 136

Les artikkelen direkte på derimot.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar