Derimot: Covid-saken ga oss løgner på flere plan Flere hundre milliarder dollar svindlet og sløst vekk i Covid bedragerisaker i USA

Derimot.no

derimot.no:

Av Russia Today

Enorm svindel og sløseri innen Covid19- hjelpeutbetalinger har blitt avslørt i USA. Det dreier seg om svimlende summer, mer enn 250 milliarder DOLLAR, som har blitt misbrukt, havnet i feil lommer eller bare forsvunnet uten mulighet til å spore de.

Skandalen vokser i omfang i det som kalles det største bedrageriet angående amerikanske skattebetaleres penger i historien i USA.

«Mer enn 250 milliarder dollar i Covid-19-hjelpemidler gikk tapt til svindel og sløseri» vitnet direktørene for tre amerikanske offentlige etater om for House Oversight and Accountability underutvalg på torsdag.

Ved å sammenfatte det viseinspektørgeneral Sheldon Shoemaker fra Small Business Administration (SBA) kalte «den største svindelen under deres generasjon» understreket tjenestemennene at tallene de ga representerte et ekstremt konservativt estimat av det totale tapte beløpet, siden de ikke inkluderte beløpet som var svindlet fra Pandemic Unemployment Assistance-programmet.

I følge en uttalelse sendt inn av Shoemaker i forkant av høringen, har SBA allerede avdekket 191 milliarder dollar i potensiell svindel på tvers av hjelpeprogrammer under deres jurisdiksjon.
Nærmere bestemt forventer den å finne over 100 milliarder dollar innenfor skandale-rammede Paycheck Protection Program.

Fungerende finansinspektør-general Richard Delmar innrømmet bare 2,6 milliarder dollar i tvilsomme anklager bekreftet av byrået hans, og sa på at pågående revisjoner utelukket å gjøre et estimat for hele kostnaden.

Larry Turner, generalinspektør for Arbeidsdepartementet, skyldte de enorme tapene på mangel på forberedelse, utilstrekkelig tilsyn og til og med regjeringens generøsitet, og la et «svært konservativt» anslag på 76 milliarder dollar i svindelaktige utgifter.

Uten noe fungerende system på plass for å verifisere søkernes kvalifiserende detaljer innen en rimelig tidsramme, gjorde den «enestående tilførselen av føderale midler» i programmet det uimotståelig for svindlere, sa han til underkomiteen.

Rep. Keith Mfume (D-Maryland) (demokrat) uttrykte sjokk over at ingen hadde spådd at det å kreve bare «selv-sertifisering» for å få tilgang til en så fantastisk pengebeholdning ville føre til «mye hanky-panky», mens Rep. Byron Donalds (R-Florida) (republikaner) påpekte at byråene ikke en gang brukte eksisterende kontroller og balanser for å undersøke søkere, og Rep. Maxwell Frost (D-Florida) (demokrat) fremhevet at statlige arbeidsledighetssystemer var håpløst utdaterte selv før pandemien satte dem under uvanlig høyt stress.

Av 45,6 milliarder dollar i potensielt svindel lånt ut i forbindelse med et Labour Department-program, erkjente Larry Turner ved avhør at 267 millioner dollar hadde gått til døde mennesker.

På spørsmål om muligheten for å få tilbake pengene, sa Larry Turner at det var økonomisk ulønnsomt å jakte på gjerningsmennene, ettersom «når pengene først går ut av døren, er det vanskelig å få dem tilbake.»

Selv i tilfeller der regjeringen har klart å spore opp Covid-19-stønadssvindlere og få tilbake noen av midlene, klarte ikke generalinspektørene å fortelle underutvalgets medlemmer hva pengene hadde gått til.

Mer enn 5 billioner dollar i midler til pandemihjelp har blitt delt ut siden 2020. Ifølge noen anslag ble så mye som 400 milliarder dollar stjålet fra arbeidsledighetsprogrammet alene.


Oversatt av Skribent. Publisert 11.03.2023
Originalartikkel: Over $250 billion swindled from US pandemic fund – report

Les artikkelen direkte på derimot.no