Derimot: Brann i Rosenes leir. Zelensky arresterer gudfaren sin.

Derimot.no

derimot.no:

Det meste interessante med denne artikkelen er ikke selv arrestasjonen men hvem som blir arrestert. For dette betyr at den ukrainske lederen nå går løs den personen som gjorde han til president. Det er et meget dårlig tegn og forteller om oppløsningstendenser i den ukrainske ledelsen.

Noe av det komiske er beskyldningen som fremmes mot han «hvitvasking av penger». Siden omtrent alle i den ukrainske ledelsen driver med dette skjønner alle at dette er er påskudd for noe annet som ikke kan sies høyt.

Det går mot slutten i Ukraina og for oss som aldri har hatt tillit til denne personen, eller «babyen» hans, Zelenski, eller systemet, er det bare å vente på den kommende snuoperasjonen i vestlige medier og hos vestlige politiskere. Men de er alle så teflon-belagte og immunisert mot evnen til læring av egne feil at de vil fortsette som om det hele var en misforståelse og ikke en politisk katastrofe.

Og i og med at mange har avlært egenskapen «selverkjennelse» som er erstattet med «karriærebygging» vil de fortsette som om ingenting er lært eller erkjent. Til tross for katastrofen «våpen til krigen i Ukraina» tror jeg alt annet i Norge vil fortsette som om dette var en liten «hump i veien».

Knut Lindtner
Redaktør

Milliardær ex-Zelensky-sponsor arrestert for hvitvasking av penger

Igor Kolomoisky ble varetektsfengslet i to måneder på siktelse for svindel, med kausjon satt til 13,5 millioner dollar.

Den ukrainske oligarken Igor Kolomoisky, hvis støtte antas å ha hjulpet Vladimir Zelensky med å sikre landets presidentskap, ble varetektsfengslet i påvente av rettssak for påstått hvitvasking av penger.

Kolomoisky ble brakt til Kievs Shevchenko-distriktsdomstol på lørdag, etter at Ukrainas sikkerhetstjeneste (SBU) anklaget milliardæren for å legalisere og overføre mer enn 500 millioner ukrainske hryvnia (13,5 millioner dollar) til utlandet gjennom «infrastrukturen til bankinstitusjoner kontrollert av ham».

Ihor kolomoyskyi

Forvaringsmøtet ble holdt bak lukkede dører, slik Kolomoisky ba om, som angivelig ikke ønsket at media skulle dele bilder av ham i rettssalen. Flere ukrainske medier tok fortsatt bilder og videoer fra prosessen.
Retten satte til slutt kausjon til 509 millioner hryvnia, et tall som kan sammenlignes med det SBU anklager Kolomoisky for å hvitvaske.

Oligarkens juridiske team sa at de søker å anke kjennelsen, men planlegger ikke å stille kausjon umiddelbart.

Kolomoisky trådte inn på den politiske scenen i 2014, da han ble utnevnt til guvernør i den sørøstlige Dnepropetrovsk-regionen etter et vestlig støttet kupp i Kiev. Han ble avskjediget et år senere på grunn av en konflikt med den daværende ukrainske presidenten Pjotr Porosjenko.

Han er også ansett for å ha spilt en stor rolle i det som førte president Vladimir Zelensky til makten. TV-programmene som bidro til dette ble arrangert av Kolomoisky-kontrollerte medier.

https://www.rt.com/russia/582281-kolomoysky-ukraine-laundering-arrested/

Forsidebilde: Tyler Nix

Les artikkelen direkte på derimot.no