Derimot: Bidens destruktive sanksjoner ødelegger: Langvarig dollar-dominans som verdens reservevaluta vil kollapse

Derimot.no

derimot.no:

Bidens destruktive sanksjoner ødelegger:

Av JD Heyes

Tidligere forsvarsminister Roberts Gates har sagt ved mer enn én anledning at selv om han likte Joe Biden personlig, så har Biden tatt feil i alle store utenrikspolitiske spørsmål gjennom hele sin politiske karriere i et halvt århundre.

Og Biden og hans «behandlere» håndterer krigen mellom Russland og Ukraina på samme feilaktige måte nå også.

Nærmere bestemt så skaper politikken for økonomisk isolering av Russland en todelt verden som USA ikke lenger vil dominere. I prosessen så gjør Biden det slik at den amerikanske dollaren ikke lenger vil regjere som verdens reservevaluta – noe som vil føre til en kollaps av den amerikanske økonomien når land slutter å kjøpe den amerikanske gjelden.

Et eksempel: Indias massekjøp av billig russisk fossilt brensel gjøres oftere i andre valutaer enn dollar, ifølge Reuters.

«USA-ledede internasjonale sanksjoner mot Russland har begynt å erodere dollarens flere tiår gamle dominans av internasjonal oljehandel, ettersom de fleste avtaler med India – Russlands største marked for sjøbåren råolje – har blitt gjort opp i andre valutaer», startet rapporten med, denne uken.

Dollarens dominans har blitt utfordret fra tid til annen, men den har vedvart på grunn av de ubestridelige fordelene ved å bruke den mest universelt anerkjente valutaen til kommersielle formål.

Indias oljehandel, foranlediget av omveltningen av sanksjoner og konflikten i Ukraina, presenterer det mest overbevisende beviset til dags dato på et trekk mot alternative valutaer som kan ha langsiktige implikasjoner, fortsatte rapporten.

Rangert som den tredje største importøren av olje globalt, begynte India å skaffe mesteparten av sin olje fra Russland, som dukket opp som dens toppleverandør etter at europeiske nasjoner avviste russisk olje som svar på invasjonen av Ukraina som startet i februar i fjor.

Etter innføringen den 5. desember 2022 på et oljepristak på russisk olje av en rekke land som «motarbeidet» krigen, har flere kilder fra oljehandels- og bank-sektoren avslørt at indiske kjøpere har brukt andre valutaer enn dollar, slik som De forente arabiske emirater sin dirham. Og mer nylig, den russiske rubelen, for å betale for størstedelen av russisk olje. Dette skiftet, som ikke er rapportert tidligere, har beløpt seg til flere hundre millioner dollar i transaksjoner de siste tre månedene, ifølge kildene som snakket med Reuters.

I fjor etablerte Group of Seven-økonomier (G7) , EU og Australia et pristak med sikte på å forby vestlige tjenester og frakt fra å handle russisk olje, bortsett fra når den selges til en pålagt lav pris, for å frata Russland midler til krigen.

I følge tre kilder med direkte kunnskap har noen få Dubai-baserte handelsmenn, samt russiske energiselskaper Gazprom og Rosneft, søkt betaling i andre valuter enn dollar for visse spesialiserte kvaliteter av russisk olje som er solgt over prisgrensen på 60 dollar per fat de siste ukene, bemerket rapporten.

På grunn av sakens sensitivitet ba kildene om anonymitet.

Selv om disse salgene utgjør en mindre del av Russlands samlede salg til India og ikke ser ut til å bryte sanksjonene, som amerikanske tjenestemenn og eksperter mente kunne omgås av ikke-vestlige tjenester som russisk frakt og forsikring. Kilder innen handel samt tidligere russiske og amerikanske økonomiske tjenestemenn fortalte Reuters at tre indiske banker støttet noen av transaksjonene. Dette er i tråd med Russlands forsøk på å redusere sin avhengighet av amerikanske dollar, mens handelsmenn tar sikte på å unngå sanksjoner, la Reuters til.

Hvis dollaren mister sin globale reservevalutastatus, vil det ha en betydelig innvirkning på USA og verdensøkonomien. Etterspørselen etter dollaren ville avta, noe som ville føre til en svekkelse i verdien.

Dette vil gjøre importen dyrere og øke inflasjonen i USA. Dessuten vil USA miste privilegiet av å kunne låne i sin egen valuta, noe som betyr at de må betale høyere renter for å låne penger fra andre land. Dette kan føre til en nedgang i utenlandske investeringer i USA, noe som vil bremse den økonomiske veksten.

Og det er akkurat det som skjer under Biden.


Hentet fra Natural News, publisert 10.03.2022
Oversatt av redaksjonen, Derimot.no.
Originalartikkel, med linker:
Biden’s destructive Russia sanctions are destroying decades-long dominance of dollar as world’s reserve currency; collapse will follow

36 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 36 ganger.

Post Views: 71

Les artikkelen direkte på derimot.no