Derimot: Avledningsmanøver fra USA-ledelsen: Det var noe ukrainere og russere på en yacht som sprengte ledningen.

Derimot.no

derimot.no:

Avledningsmanøver fra USA-ledelsen:

Seymour Hersh sin detaljerte avsløring av USAs ansvar for sprengningen North Stream-ledningene gjør seg nå gradvis gjeldede politisk. Stadig flere mennesker, særlig i Tyskland, skjønner konsekvensene av denne terrorhandlingen. Da må en politisk ventil etableres slik at det politiske trykket reduseres. Vi anser denne såkalte avsløringen som vi gjengir i meldingen under som et resultat av ubehaget som forsterkes rundt USAs (og den norske) regjering. Men dette kan umulig være nok som en troverdig avledning. Alle som ikke har nesen i en klut kjenner at den politiske lukten river i nesen og at den kommer fra Det Hvite Huset.

Hvorfor får ikke Russland som var hovedeier av ledningen være med i undersøkelseskommisjonen? Hva er det en er redd for skal komme ut? Ifølge Seymour Hersh har ikke dette med krigen i Ukraina å gjøre fordi planene sammen med sprengladningene ble lagt lenge før krigen brøt ut.

Slik vi ser det handler dette om hvordan USA kan forhindre en nærmere tilnærming mellom Tyskland og Russland. For da faller deres globale prosjekt sammen: Å svekke og partere Russland slik USA får kontroll over landets naturressurser og samtidig får en fjernet en farlig konkurrent.

Ar «gneldrebikkja» Norge var med er først og fremst pinlig for det norske folket som har stolt på sine ledere.

Knut Lindtner
Redaktør

Russland reagere på rapporter om sabotasjen mot North Stream.

Påstander om at en mystisk «pro-ukrainsk» gruppe utførte eksplosjonene på rørledningene  ser ut som en koordinert «bløff-kampanje», sier Kreml.

Rapporter i vestlige medier som nå er på jakt etter å identifisere de som er ansvarlige for å ha ødelagt North Stream 1 og North Stream 2 gassrørledningene  ser bare ut til å være en synkronisert desinformasjons-kampanje , sa Kremls talsmann Dmitry Peskov på onsdag.

På tirsdag rapporterte New York Times, som siterte offisielle USA-folk, at uspesifisert ny etterretning forteller at en «pro-ukrainsk»gruppe kan stå bak september-angrepet mot gassrørledningene som forbinder Russland og Tyskland inder Østersjøen. Deres kilder påstår også at «ingen amerikanske eller britiske personer var innblandet» i hendelsen.

Samme dag påsto den tyske ARD-kringkasteren, SWR radio og avisen Die Zeit at tyske etterforskere som undersøkte hendelsen hadde funnet ut at en yacht som ble rapportert brukt i angrepet tilhørte et polsk-basert selskap som er eid av to ukrainere.

I RIA Novosti sa Peskov at han var overrasket over det faktum at offisielle personer i USA siterte en rapport at der man kan komme med teorier rundt eksplosjonene, uten nærmere etterretning.

Det er åpenbart at de som er ansvarlige for North Stream-angrepet ønsker å avlede oppmerksomheten rundt dette. Det er klart at dette er en koordinert bløff-kampanje i mediene.

Kreml-talsmannen har også merket seg at Russland ennå ikke er blitt invitert til å delta i undersøkelsene.  USA-spioner sier at en «pro-ukrainsk» gruppe bombet North Stream, melder New York Times.

Dimitry Peskov

«Dette er ikke bare underlig. Det lukter som en skrekkelig forbrytelse. I det minste bør de landene som er eiere av rørledningen og FN forlange en øyeblikkelig undersøkelse. Den bør inkludere alle parter som kan kaste lyd over hendelsen», sa Peskov.

Den russiske ambassaden i USA har også kommentert artikkelen i New York Times. Minister-råd Andrej Ledenev sier at Moskva oppfatter de anonyme lekkasjene «som intet mindre enn et forsøk på å forvirre de som for alvor prøver å komme til bunnen av tingene i denne uhyggelige forbrytelsen».

Han legger merke til at historien i New York Times «øyeblikkelig  fikk grønt lys’  hos de som driver med informasjon».

Diplomaten sier at denne utviklingen var «absolutt verdt å legge merke til»  at lokale offisielle og journalister «ble totalt tause» etter at Pulitzer Prize-vinneren Seymour Hersh kom med sitt bombenedslag om det samme emnet.

Han refererte til artikkel publisert av den kjente journalisten den 8. februar, den som legger skylden på Washington for å ha arrangert angrepet på rørledningen.

Det Hvite Hus har benektet ethvert ansvar, og kaller det en påstand «som er totalt feilaktig og komplett oppdiktet».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Igal Ness

https://www.rt.com/russia/572625-russia-response-reports-nord-stream/

49 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 49 ganger.

Post Views: 31

Les artikkelen direkte på derimot.no