Derfor er mange politikere i USA svært sinte. Russland har vunnet.

Derimot.no

Ukraina: Det er over. Putin har vunnet?

Av Paul Craig Roberts.

Victoria Nuland, den neokonservative krigshisseren som Det Hvite Hus, dumt nok, har  utnevnt til statssekretær i utenriksdepartementet, har kunngjort at Washington gir seg. Hun har bedt Kina bruke sin innflytelse overfor Russland for å redde Ukraina fra invasjon.

Hun anerkjenner det alle allerede har konkludert med, at USA og NATO mangler kapasitet.

At Washingtons nå overgir seg følger av at den ukrainske presidenten har bedt Washington slutte med sin «Russerne invaderer» – propaganda . Han mener det ikke var noen tegn til til at Russland forberedte en invasjon og at Washingtons retorikk var altfor provoserende.

Tyskland nekter Storbritannia å fly over deres områder for å levere våpen til Ukraina. Disse to NATO-landene har gjort kjent at de ikke vil sende tropper dersom NATO blir involvert i Ukraina.

Washington har derfor sett skriften på veggen.

Washingtons avslag på Russlands forslag om sikkerhet er en dårlig beslutning.

Victoria Nuland - Wikipedia
Victoria Nuland

De fleste landene mener at Washingtons avslag om å nekte å innrømme det russiske sikkerhetsbehovet som urimelig og farlig.

De mener også at Washingtons strategi om å bevæpne og trene opp ukrainerne og å provosere dem til et større angrep mot russerne i Donbass er mislykket. 

Ukraina vet at Russland ikke vil tillate noen betydelige tiltak i Donbass. Videre er Ukraina usikre på om de ville kunne slå hæren i Donbass , som antakelig er bevæpnet med nye russiske våpen.

Ukraina er klar over at Russland kan utslette deres styrker med konvensjonelle våpen uten å sende tropper over grensen.

Ukrainerne vet også at ingen vil komme til deles unnsetning. Til og med Pentagon har kunngjort at Ingen tropper fra USA vil bli sendt til Ukraina.

red and white no smoking sign
USAs og Natos ekspansjon i Øst-Europa er nå stoppet. Derfor skriker politikere i USA og England seg hese og de store vestlige mediene prøver å omskrive ved å følge opp med historier om Russisk invasjon i Ukraina.

Det faktum at Washington offisielt har avslått Russlands forslag om sikkerhet betyr ingenting, Washington hadde ikke noen annet alternativ enn å gå med på det.

Russerne satte foten bestemt ned, slik de måtte gjøre. Og alle, inkludert Washington forstår at Ukraina aldri vil bli medlem at NATO.

Missilbasene til USA og NATO i Polen og Romania vil antakelig stille og rolig bli fjernet etter hvert.

Washington vil naturligvis fortsette å tordne og true, men de vil ikke være i stand til på noen måte å aksjonere. De diplomatiske russerne vil nok la Washington «redde ansikt» på en eller annen måte.

Alt som er nødvendig nå er at diplomatene russerne har rundt omkring vil stole på underskrevne dokumenter, og de russiske tilhengere av en hard linje forstår at Washingtons avslag på russernes forslag har blitt meningsløst, og at Putin har vunnet.

Verden har vennet seg til Russlands ubøyelige krav og at deres overlegne militære overlegenhet er støttet av Kina.

Når vi ser Russlands selvsikkerhet, så venter jeg at Washington nå trekker inn hornene og heller vil gå inn for mer samarbeid og en fredelig innstilling.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Attentie Attentie

Redaksjonen har lagt til bilder m/kommentarer

20 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 20 ganger.

Post Views: 80

Les artikkelen direkte på derimot.no