Den russiske dumaen foreslår å øremerke Polen for avnasifisering

Politikeren.com

Politikeren.com:

Read Time:1 Minute, 48 Second

Den polske ledelsens bemerkninger om Russland «som en kreftsykdom» og dets bidrag til Ukraina oppfordrer den russiske føderasjonen til å la Polen «stille opp for en avasifisering av landet», ifølge Oleg Morozov, leder av statsdumaens kontrollkomité.

“Med sine uttalelser om Russland som en “kreftsykdom” og “bidraget” vi må betale til Ukraina, oppfordrer Polen oss til å sette det i den første avsettelseslinjen etter Ukraina,” skrev Morozov på sin Telegram-kanal.

Tidligere sa den polske statsministeren Mateusz Morawiecki i en spalte for Telegraph at han anser den russiske verden som «en kreft som utgjør en dødelig trussel for hele Europa», og at etter hans mening må «folket i Russland utryddes».

Polens president Andrzej Duda sa også at Russland vil bli tvunget til å gjengjelde Ukraina.

Russland startet en militæroperasjon i Ukraina 24. februar. President Vladimir Putin beskrev formålet som «å beskytte mennesker som ble mishandlet og myrdet av Kiev-regimet i åtte år».

Han sa at planen er å «demilitarisere og avnasjonalisere» Ukraina og stille for retten alle krigsforbrytere som er ansvarlige for «blodige forbrytelser mot sivilbefolkningen» i Donbass.

Den polske statsministeren sammenlignet nylig Russland med Nazi-Tyskland og sa at de burde behandles likt.

Mateusz Morawiecki har kalt den “russiske verden” en imperialistisk ideologi i et meningsstykke for Storbritannias Telegraph – der han sammenligner Russland med farene ved Nazi-Tyskland og kommunismen.

Han fortsatte at “avputiniseringen” av Russland må starte “umiddelbart”, og advarte om at den vestlige “sjelen” ville være i fare ellers.

Den polske statsministeren stoppet med å åpent oppfordre NATO til å gå til krig mot Russland, men sa at Vesten må bestemme hvor de skal stoppe Russlands marsj mot de.

OLEG MOROZOV

Oleg Morozov var varamedlem i statsdumaen mellom 1993 og 2012. Han ble deretter gjenvalgt til den ved et mellomvalg i 2020.

Fra mai 2012 til mars 2015 jobbet han som leder av presidentkontoret for innenrikspolitikk. Han fungerte som medlem av føderasjonsrådet mellom september 2015 og september 2020. Han støtter partiet United Russia.

Morozovs mor var “noe av en intellektuell”. Før han gikk inn i mainstream-politikken på begynnelsen av 1980-tallet, var han selv ansatt i universitetssektoren. Han er flytende i tysk.

Les artikkelen direkte på Politikeren