Den nordlige vinteren kommer og tvil om Ukrainas utholdenhet går mainstream

Den nordlige vinteren kommer og tvil om Ukrainas utholdenhet går mainstream

Politikeren.com
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Den nordlige vinteren kommer og tvil om Ukrainas utholdenhet går mainstream

Politikeren.com:

Read Time:5 Minute, 44 Second

For Zelenskys fanmiljø er dette utvilsomt et tegn på svakhet. Stadig flere observatører tolker den tydelig hørbare stagnasjonen i krigsteatret i Ukraina som et spill med tiden. Og tiden renner ut, ikke for Kreml, men for Kiev.

I følge ukrainske regjeringskretser må sirkelen være kvadratisk før vinteren begynner. Senest må den russiske bjørnen med andre ord bringes på kne innen da.

Andriy Yermak, Zelenskys stabssjef, sa nylig til ukrainske medier:

«For oss er det ekstremt viktig at det går over før vinteren begynner. Etter vinteren, når russerne har mer tid til å grave i, vil det være mye vanskeligere, sa Reuters nyhetsbyrå.

Den nordlige vinteren kommer og tvil om Ukrainas utholdenhet går mainstream. (Reproduksjon av bilder på internett)

Yermak la også til at Russland forsøkte å trekke Ukraina inn i en langvarig konflikt.

Den franske nyhetskanalen France 24 publiserte nylig en analyse som reiser spørsmålet om Ukraina kan opprettholde tilstrekkelig utholdenhet. Avsnittet “Kan Ukraina fortsette å holde ut?” oppsummerer nøkternt:

«EU- og USA-levert militært utstyr og etterretningsdata gjorde det mulig for ukrainske styrker å bremse, men ikke stoppe, fremrykningen av russiske tropper som rykket frem i Donbas og langs Svartehavskysten.

Noe som gjorde Russland i stand til å konsolidere sine posisjoner. Landet har allerede utvidet sin militære tilstedeværelse på halvøya annektert av Moskva, Krim, de siste åtte årene.

Og så langt har Zelenskys bønner om mer avanserte og mer kampklare våpen falt for døve ører.

Marie Dumoulin, direktør ved European Council on Foreign Relations tenketank, ser med bekymring på vinteren. France 24 kommenterte:

«I tillegg vil den kalde årstiden teste ukrainernes besluttsomhet. Skulle drivstoffmangel, strøm- og varmebrudd og andre vanskeligheter ramme dem. Spesielt hvis kampene fortrenger flere mennesker.

Dumoulin bemerket at når undervisningen gjenopptas i september, vil 40 % av ukrainske skoler være stengt. Noe som kan sette en stor psykisk belastning på dem.

«Mye avhenger av deres evne til å komme seg gjennom vinteren. Dette gjelder spesielt for de bak frontlinjene. Det blir vanskelig, sa hun.

På den andre siden av Atlanterhavet blir den opphøyde solidariteten med juntaen i Kiev gradvis innhentet av hardbarket desillusjon. Det er vanskelig å tro, men selv det amerikanske nyhetsnettverket, CNN, slår nå langt mindre frenetiske toner når det gjelder den nåværende og fremtidige konfliktsituasjonen.

Det ser ut til å ha beveget seg helt bort fra den ryktede pariteten på slagmarken. I stedet klarte CNN nylig å røske litt i busken ikke bare i Zelensky-leiren, men også utenfor den.

Det amerikanske nyhetsnettverket lyttet til forskjellige eksperter, diplomater, etc., hvorav mange er ivrige etter å forbli anonyme på grunn av polariseringen av deres synspunkter.

Artikkelen, som spår en enestående lakmusprøve for europeisk støtte til Ukraina i den kommende vinteren, tar noen ganger for seg den uunngåelige forbannelsen av krigstrøtthet:

«I tillegg til de økonomiske og militære kostnadene som påvirker Vestens storhet, er det også alvorlige bekymringer for at krigsutmattelse skyller over verden mens konflikten stagnerer.

Tilbake i februar var det fortsatt enkelt å hoppe på anti-Putin-vognen. Nå henger krigen i en kjedelig strategisk fase. Det er færre gevinster og tap og færre fotomuligheter, sa en NATO-diplomat.

CNN-publisisten skriver:

“For europeiske nasjoner vil de kommende månedene være de tøffeste. Siden krigen begynte. Over hele kontinentet vil innbyggerne føle levekostnadskrisen. Noen må bestemme seg for om de skal varme opp hjemmene sine eller spise mat.»

“Denne krisen truer mens mange europeiske land allerede har tatt imot tusenvis av ukrainere. På dette bakteppet blir det stadig vanskeligere for politikere å rettferdiggjøre å bruke penger og energi for å støtte et fjerntliggende land. Spesielt hvis noen innbyggere føler de har vært rause nok.»

I et nøtteskall, alt som gjenstår å si er dette.

Når publikum først lukter en lunte på at Kiev ikke kan vinne denne konflikten, er det over for støtten, sier Theresa Fallon, direktør ved tankesmien, Center for Russia Europe Asia Studies.

Dette ble uttrykt til CNN:

«Det er økende bekymring i noen kretser for at hvis Ukraina ser ut til å tape mot Russland, vil kravene om et forhandlet oppgjør øke. Zelensky må fortsette å holde fast ved sin PR-magi og spre budskapet om at Ukraina fortsatt gjør fremgang, kjemper hardt og trenger våpen.»

Hun la til at hun kort oppsummerte det som sannsynligvis er på tungen til mer enn noen få desillusjonerte tjenestemenn og borgere:

«Så snart folk innser at Kiev er på tapernes side, vil de spørre hvorfor vi leverer overdådige våpen til Ukraina mens en økonomisk krise truer. Hvorfor kaster vi gode penger etter dårlige saker?»

I mellomtiden kan flere publikasjoner av denne typen finnes i det vanlige kosmos i andre vestlige land. Sakte blir det bevegelse i fortellingen.

Som vi merket i begynnelsen, svever ljåen til Fader Tid ikke over Putins hode, men over Zelenskys hode.

Ifølge uavhengige eksperter, som i stor grad blir avvist av de ledende mediene, kjører de ukrainske troppene som er utplassert i Donbas og sør i landet mot den overveldende russiske kjøttkvernen.

Russerne gir ikke opp en tomme av okkupert land. Og Kiev ser ikke ut til å finne en motgift. Det er nok her den tvangstanken til opptrapping kommer fra.

Kontinuerlige angrep på atomkraftverket, Zaporizhzhya, droneangrep og sabotasjehandlinger på Krim, attentater (Dugin) bak fiendens linjer osv. Nylig har Kiev i økende grad stolt på eskalerende taktikker.

Alle foretak av denne art har som mål å trekke Kreml ut. Alt som trengs er momentum som vil føre til direkte NATO-intervensjon.

Det være seg en superpistol, et attentat med falskt flagg på Zelensky, eller en uunngåelig russisk revansjisme som følge av et suksessivt angrep på Krim. Zelensky og hans følge har den siste tiden flere ganger indikert at de har til hensikt å sikte mot sjøbroen som fører fra det russiske fastlandet til halvøya.

Denne tilsynelatende desperasjonen fra Kievs side, understreker den bitre prognosen for vinteren som ble kommunisert av ekspertene sitert ovenfor. Zelensky-regimet er avhengig av en tidlig game-changer.

Uten NATO-støvler på bakken eller en flyforbudssone, ergo WW3, vil ikke tidevannet snu.

Og gitt dette sammenfiltrede rotet, bør Russlands stille kulestøt på ingen måte mistolkes. Vissheten sprer seg blant Kiev og dets støttespillere om at krigsvinteren neppe vil bli utholdt.

Som en motstander ville vi søke en tilsvarende forsinkelse hvis jeg skulle høre slike ting ustanselig.

Det sterkt undervurderte Kreml har måter og midler for å ryste markeder og bringe Europa i kne. Uten russisk gass ville det ikke vært noe økonomisk mirakel.

Dette innlegget er speilvendt og ble først publisert her på tysk

Er du fornøyd med innholdet som deles på politikeren kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Les artikkelen direkte på Politikeren

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar