Chaffle & Jentekaffe [Lavkarbo]

iisa.no

Fredag. Den deilige følelsen av at livet er godt å leve. Fuglene kvitrer, sola skinner (hørte jeg skolestil? ), alt flyter som det skal – og yes, jeg har en chaffle og en jentekaffe som jeg nyter. Min datter lager de diggeste jentekaffene jeg vet om. 

Lukten av hvete, som jeg ikke spiser kunne noen ganger brenne seg inn i hjernen, mens jeg samtidig døpte det om til “gift”. Hver gang jeg luktet en skikkelig hvetepizza eller nystekte boller, så sa jeg – “gift gift!” Haha, yes det var min måte å omprogrammere hjernen min på. Det funket…. nesten… 

Uansett hvor hardt jeg jobbet med det, pushet viljestyrken og gikk “all in”… ja så kom disse gamle mønstrene tilbake, og jeg har snakket med så mange som sliter med dette. Starter på – og så bare smeller det, f?#$#&$(#)”??%#/”#/!!!!! – Jeg var jo så godt i gang! Jeg kunne skrevet en hel bok bare om dette… reisen fra gamle mønster til nye. Hvorfor skulle det være så himla vanskelig? 

Men så begynte jeg å jobbe med energier, oppdaget at både det ene og det andre endret seg, både for meg og de jeg jobbet med. En dag slo det meg – tro om jeg kunne jobbe med kostholdet mitt energimessig? Når jeg kan gjøre healing, så kan jeg vel “heale” kostholdet også… jada, jeg liker å tenke nye tanker! ? 

For hva er disse mønstrene med og ikke være god med seg selv? Jeg “belønnet” meg selv med hvetepizza og sjokolade når jeg hadde gjort det bra i businessen! Resultat: elendig form etterpå, både mentalt og fysisk. Snakk om belønning! Idioti ser jeg i dag… Denne lengselen etter å stappe sukker i kroppen. Uansett hva hodet og logikken sa – så hjalp det liksom ikke, gang på gang, oj så mange ganger jeg har banket meg selv opp for dette. Hvorfor kunne jeg ikke bare kutte det helt? Jeg visste jo det ikke var bra for meg. 

Tilbake til det gamle igjen og igjen, enda jeg visste bedre! Hvor teit gikk det an å bli, jeg skammet meg over min elendige streven i dette. Var det “bare” energier egentlig? Jo gamle energier, hvert fall i min verden ser jeg deg slik. Det er mange måter å gjøre det på, og jeg nerder og dypdykker inn i dette med energier – så jeg har faktisk brukt energier til å omprogrammere energier som vi nesten er født med. Ja vi er jo ikke gamle før vi “lærer å spise sukker”.

Hvert fall ikke da jeg vokste opp på 70-tallet, det er nok litt annerledes nå hos flere. Vi var vant med å spise sukker, vi lærte at poteter, ris, brød osv – det er sunt. Syltetøy. Ja jeg hadde til og med sukker på brødskiva! OMG! ?Anyone som kjenner seg igjen? 

Vel, jeg tror ikke det er så sunt for oss. Hvert fall har jeg valgt, spesielt etter min kreftdiagnose å leve uten sukker. Kroppen føles så mye bedre uten sukker, mer klarhet, mer energi… det bare kjennes i hele meg! 

Jeg vet at flere og flere går den veien, så i dag ville jeg bare dele litt av goodisen jeg koser meg med om dagen – nemlig chaffle og jentekaffe, mmmm bare smiler av tanken! Jeg elsker vafler, så chaffle – perfecto..  

Chaffle er rett og slett egg og ost. Du finner mange oppskrifter om du søker på det. Jeg har foreløpig bare brukt den aller enkleste – par egg og litt raspet ost, rør det sammen og sleng i vaffeljernet… hiv på pålegg som du vil – og nyt! Jeg bruker gjerne litt salat, avokado og noe kjøttpålegg… love it! 

Jentekaffen består av kaffe, kakao, sukrin gold (eller vanlig sukrin), mandelmelk… og så krem med kanel og mørk sjokolade… wohoooo sier jeg bare – fredagen er startet! Livet er til for og nytes… og ofte er det de små tingene eller hva… favorittmusikken på øret, noe godt å spise og drikke… gjøre det du brenner for… være med de du er glad i.. snakke med en god venn på telefonen.. Nyt dagen kjære deg ?

The post Chaffle & Jentekaffe [Lavkarbo] appeared first on IISA.