bullotv.no: Taushet fra myndigheter og politikere! Tidligere NRK journalist Bård Wormdal forteller at den norske etterretningen er fullstendig ute av kontroll…

Bullo TV NRK
bullotv.no: Taushet fra myndigheter og politikere! Tidligere NRK journalist Bård Wormdal forteller at den norske etterretningen er fullstendig ute av kontroll…

bullotv.no:

Read Time:5 Minute, 48 Second

I en kronikk publisert i Nettavisen 3. juni forteller Bård Wormdal, tidligere NRK journalist over 35 år, at landets etterretning er helt ut av kontroll for de folkevalgte, og det på tross av at det er ca 3000 eller flere ansatte i den sektoren.

Hvordan kan det tillates at noe slik skjer i demokratiet Norge?

Tidligere har vi alle forstått at den amerikanske etterretningen er fullstendig ute av kontroll, og kan finne på hva som helst, når som helst. Og sakene er mange og hemmelige… Tidligere etterretningsoffiser og varsleren Edvard Snowden fortalte oss det i store ordlag og i medfølgende dokumenter.

Det er mye som blir holdt hemmelig, og informasjon som blir holdt nede til tross for at det er svært viktig for allmennheten , for eksempel denne strålesaken fra 70-tallet. At stråling svært helseskadelig og natur- og miljøfiendtlig er ferdig snakket for over 50 år siden… Likevel blir det ikke tatt hensyn til av myndighetene i Norge og Vesten…

Alt henger sammen med ALT!

Nå viser det seg altså at det samme gjelder den norske etterretningen, og dens hemmeligheter.

Er det rart at det blir krig i verden? Stat i staten?!

Utdrag fra kronikken her:

Merkelig av Høyre

Det er derfor merkelig at Høyre, som er opptatt av folkestyre og et sterkt norsk forsvar, går imot en gjennomgang av rammene for Etterretningstjenesten.

Klare og gode rammer for Etterretningstjenesten er viktig både for en demokratisk styring av Etterretningstjenesten, og også for et sterkt norsk forsvar.

Det kan virke som om Høyre er redd for fakta. Kan ett av Norges største parti være bekjent av det?

SV mener det er nødvendig å se på om tjenesten er under nasjonal kontroll, og også vurdere hvordan Stortinget kan bli bedre involvert i Etterretningstjenestens virksomhet.

Det blir pekt på at det er 40-50 år siden sist Stortinget gjennomgikk rammene for Etterretningstjenesten.

Mitt håp er at de andre partiene på Stortinget gjør en mer tillitsfull og grundig vurdering av forslaget om en gjennomgang av rammene for Etterretningstjenesten enn det Høyre har gjort.

Les hele på PDF:

Her!

eller gå rett til Nettavisen sin side:

Her!

Kan det rett og slett være slik at ledelsen i Høyre og deres venner i gutteklubben grei er godt informert om etterretning i Norge, og  ønsker dermed ikke at folket eller mindre partier skal få vite noe som helst?

Vi har våre tanker om akkurat det, og mer vil komme plutselig, vær sikker.

Bullo TV dekket Bård Wormdal da han holdt innlegg i Tønsberg 25. mai i år:

Norge som brikke i verdens farligste spill. Tidligere NRK journalist fortalte om alvoret på Rikets Tilstand i Tønsberg!

Solidaritet 21 arrangerte Rikets Tilstand på Bydelshuset i Tønsberg lørdag 25. mai 2024. Ingen tvil om at det er viktig å få med seg helheten dersom man skal forstå og være med på de viktige avgjørelsene. Blir stortingsrepresentantene holdt for narr? Bare et spørsmål!

Verdens farligste spill

Er Norge herre i eget hus med 2000-3000 etterretningsagenter som samarbeider med USA? Det amerikanske og militære radarsystemet i Vardø ble i alle fall godkjent uten synlige spor i Stortinget. Vardø er bare noen mil fra Russland, og Putin har truet med atomvåpen. Et farlig spill.

Forfatter og tidligere NRK-journalist Bård Wormdal fikk fram dramatikken under foredraget i Tønsberg lørdag, som en del av «Rikets Tilstand». Verken NRK eller lokale medier ble registrert i salen. Et sted mellom 30 og 40 publikummere var på plass, og det var kanskje ikke så verst siden sommersolen regjerte på utsiden.

Wormdal er aktuell med boka «Spionkrigen. Det hemmelige spionsamarbeidet mellom Norge og USA», og den var utgangspunktet for foredraget i Tønsberg.

Viktig i atomkrig

 Globus III, radarsystemet i Vardø, var sentralt i Wormdals utlegning. Systemet har vært operativt i omkring 20 år, men ble oppgradert i 2022, uten debatt i Stortinget. Er det mulig i et demokrati? Ja, og Wormdal virket bekymret over dette faktum, for anlegget er verdens mest avanserte og vil være en viktig komponent hvis det blir atomkrig, på linje med at Norge har en sentral beliggenhet mellom USA og Russland (over Nordpolen).

 Og fare for atomkrig mellom øst og vest har det vært flere ganger, spesielt i 1962 i forbindelse Cuba-krisen. Om situasjonen i dag: USA har alltid to ubåter i arktisk farvann fullastet med utskytningsklare atomraketter. Russland har på sin side utviklet en super-torpedo som kan gå mellom verdenshavene. Dermed blir spionsamarbeidet mellom Norge og USA prioritert, slik det har blitt siden 1952. Russerne er på sin side svært bekymret over dette, ikke minst at de må være klar over at Norge er med å spionere på det politiske lederskapet i sitt naboland.

Se og hør hva Bård Wormdal har å fortelle:

 Overvåkningskabler

 Wormdal kom også inn på signaletterretningen der NSA (National Security Agency) står sentralt; han viste til at han faktisk hadde lest Snowden-dokumentene der Norges rolle kommer fram. Og lytteanlegg og lyttekabler i Norge inngår i dette bildet. 

Etterretningen tar helt av, og vi har nærmest ingen kontroll.

Se og hør hva Bård Wormdal har mer å fortelle:

 Wormdal virket altså oppgitt over stortingspolitikerne, og det manglende innsyn, i overensstemmelse med det han selv skrev for noen år tilbake:

 «På denne bakgrunn skulle en kanskje tro at norske politikere skulle få interesse og bli bedre informert om de militære installasjonene i Vardø. Det har dessverre ikke skjedd. Dette til tross for at forholdet til Russland er det viktigste i nordområdepolitikken, og at Nordområdene er Norges viktigste utenrikspolitiske interesse, ifølge Stortinget.»

Han fortalte i tillegg om sin karrière i NRK, og de frammøtte fikk vite at flere av hans artikler om spionasje og militære forhold måtte gå flere runder i NRK-systemet med ulike sjefer involvert før de ble godkjent for offentliggjøring. Det var ikke alltid de nådde så langt.

NRK har jevnlige møter med etterretningstjenesten…

Etter 35 år ble det for trangt i NRK, så Bård Wormdal valgte å slutte…

Så skrev han boken Spionkrigen, ingen tvil sannheten må frem.

Alle med interesse for historie, samfunn og folkestyre…

 ..bør lese denne boken! Historien må skrives på nytt!

Les mer og kanskje kjøp boken:

Her!

 Vi må med andre ord innse at mediene ikke gir oss hele bildet av det som foregår når det gjelder det militære. Det gjør de neppe heller når gjelder 3000 etterretningsagenter som opererer rundt omkring i kongeriket med sine ulike ordrer og gjøremål.

 Etter foredraget ble det åpnet for spørsmål, og Wormdal svarte villig vekk.

Og selvfølgelig ble det signering, og for første gang på sin turne alle bøkene revet bort…

  Referat Solidaritet 21

Bilder og Film Odd-Erik Helgesen.

Se gjerne annet:

Er våpen fortsatt veien til Fred? Eller kanskje bare en fortelling tatt fra boken 1984?

Krig er fred lissom?! Mariell Leraand har startet eget fredsparti! Se samtale med henne her.

Vi krever fred i Ukraina! Krig er ikke fred!

Roger Waters ber om fred for Ukraina:


Happy

Happy

0 %


Sad

Sad

0 %


Excited

Excited

0 %


Sleepy

Sleepy

0 %


Angry

Angry

0 %


Surprise

Surprise

0 %

Les artikkelen direkte fra kilden

Legg igjen en kommentar