Bare 218 av 736 parlamentsmedlemmer stemmer for obligatorisk vaksinasjon – Tyskland

Politikeren.com

Read Time:57 Second

Blant de mest fremtredende underskriverne så langt er kansler Olaf Scholz (SPD), visekansler Robert Habeck, utenriksminister Annalena Baerbock (begge Grønne) og helseminister Karl Lauterbach (SPD). Ifølge en rapport er underskriverne så langt 153 sosialdemokrater, 60 grønne, tre FDP-politikere og to venstreorienterte

Utkastet skal behandles i Forbundsdagen samt et konkurrerende forslag om mulig innføring av tvangsvaksinasjon fra fylte 50 år og forslag mot tvangsvaksinering uten partipress. Forbundsfraksjonen har også levert en egen søknad som i utgangspunktet kun legger opp til et vaksinasjonsregister og deretter en gradert plan med eventuell vaksinasjonsplikt for enkelte grupper avhengig av pandemisituasjonen. Trafikklyspartnerne har blitt enige om førstegangsbehandling 14. mars.

I følge Robert Koch-instituttet er rundt tre fjerdedeler av befolkningen i Tyskland for tiden fullt vaksinert mot Covid-19. Mer enn halvparten (55,7 prosent) har allerede fått en booster. Helseminister Karl Lauterbach (SPD) anser obligatorisk vaksinasjon som avgjørende for å bekjempe en ny koronabølge til høsten. Det diskuteres for tiden ulike modeller for generell vaksinasjonsplikt i Tyskland. De spenner fra avslag på eventuell koronavaksinasjon til generell vaksinasjon fra fylte 18. En slik plikt gjelder for ansatte i helse- og omsorgsanlegg fra midten av mars.

Happy

Happy

0 0 %

Sad

Sad

0 0 %

Excited

Excited

0 0 %

Sleepy

Sleepy

0 0 %

Angry

Angry

0 0 %

Surprise

Surprise

0 0 %

Les artikkelen direkte på Politikeren