Atallah Hanna om verden idag Vestens hykleri over Ukraina

Derimot.no

Av Trond Ali Lindstad

Gresk-ortodoks erkebiskop i Jerusalem, Atallah Hanna (i bildet ovenfor): en sterk og stolt person, snakket nylig i et intervju om sider ved verden i dag. Ukraina var i fokus. Han pekte på dette:

Dobbeltmoral og hykleri

«Vi er vitne til dobbeltmoral i en moralsk og humanitær krise. Verden lider under dette. Det politiske systemet i Vesten klager over situasjonen Ukraina, men det var Vestens system som skapte Ukraina-krisen.»

Vi sympatiserer og føler med krigens ofre, spesielt sivile. Men undres samtidig over hvorfor Vesten gråter over ofre for krigen som de selv skapte – og kriger de selv har skapt flere steder i verden!

Irak, Syria og Palestina

USA – og de som var med dem – er de som ødela Irak og drepte Iraks sønner og døtre i en forferdelig og enestående krigsforbrytelse, med løgnaktigheter og ødeleggelser som de nå utsetter Syria for.

Når det gjelder Palestina: Dets folk vært utsatt for katastrofer, ødeleggelser og fordrivelser. Men aldri har vi sett slik sympati og solidaritet for dem som i dag uttrykkes med Ukrainas folk! Palestinas folk? – Offer for rasisme, okkupasjon og undertrykkelse?» Knapt merkbare vestlige reaksjoner!

Vestens skitne politikk

I dag ser vi vestlig politikk i sin stygge form. Vesten er ikke opptatt av menneskerettigheter, eller å vise respekt for menneskeverdet, men er opptatt av egne økonomiske, politiske og koloniale interesser.

Israels aggresjoner mot Syria.

Den siste tiden har det vært israelske aggresjoner mot Syria, men vi har ikke sett noen vestlige makter fordømme disse forbryterske handlinger!

Aggresjoner mot Palestina

Palestina er vedvarende og uavbrutt – og spesielt i Jerusalem – angrepet, revet opp og mishandlet.

Den ukrainske krisen er skapt av USA

Krisen i Ukraina er skapt av USA som vil styrke sin innflytelse, dominere og bestemme og selge våpen og styr for å underbygge egen makt! USA bryr seg ikke om folket.

Ikke om det ukrainske folket, og heller ikke om andre folk! I fokus er deres egne økonomiske og politiske interesser! Vestlig politikk blir vist fra sin stygge side, ensidig og partisk for alt som er ondt og urettferdig i denne verden.

Vi er ikke med krigen i Ukraina

Vi er ikke med krigen i Ukraina! Vi kommer ikke til å være med noen krig. Men hvor var som nå

gråter over Ukraina når det gjaldt Irak, Syria, Palestina og andre krigsherjete steder?

Krig med alvorlige konsekvenser

Mange har mistillit til vestlig politikk! Vi tror at krigen i Ukraina vil få alvorlige konsekvenser for Vesten selv. Mange ting vil endre seg i verden, ting Vesten ikke forventer.

Nytt stadium i verden

Vi står foran en ny epoke, en ny tid. Vi håper at krigen i Ukraina tar slutt så snart som mulig! Og at dialog og forståelse skal seire. For å få slutt på kriser og uenighet i tiden.»

De «der ute»

Dette var Atallah Hanna, patriotisk kristen erkebiskop i okkupert Jerusalem! Om krisen i Ukraina og kriger andre steder.

Han står ikke alene der ute med sine synspunkter i historiske erfaringer som går videre enn Ukraina! Til Vestens kriger i Irak, Afghanistan, Syria, Libya Palestina og Jemen.

Slik er det «der ute» med «de andre»! Som vi her hjemme kanskje har glemt? Ja, det har vi gjort, vil mange si. Dobbeltmoral?

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 54

Les artikkelen direkte på derimot.no