Anklages for feighet. Er Canadas statsminister ferdig?

Derimot.no

Katastrofal meningsmåling for Trudeau

Av Jan Herdal

Katastrofal meningsmåling for Canadas statsminister Justin Trudeau. Ifølge Maru Public Opnion vil bare 16 prosent av velgerne stemme på han, etter 14 dagers demonstrasjoner. 29 prosent mener han “har oppført seg som en statsminister”. 48 prosent mener at han ikke er oppgaven voksen.

– Jeg har ikke sett tall i nærheten av dette siden Brian Mulroneys siste dager. Jeg tror det kan koste ham jobben, sier visepresident John Wright i Maru til National Post. (Mulroney var Canadas minst populære statsminister på slutten).

Mens trailersjåførenes aksjonsform heller ikke er populær hos mange kanadiere, har de greid å snu stemningen når det gjelder koronarestriksjonene, og det er det viktigste. 

En fersk undersøkelse utført av Angus Reid viser at et klart flertall, 54 prosent, nå støtter en umiddelbar opphevelse av alle koronarestriksjoner. Så seint som i desember var et flertall på 56 prosent villige til å akseptere en ny runde med nedstenginger på grunn av Omicron.

– En skikkelig kuvending for en befolkning som har vært ganske positivt innstilt til koronarestriksjonene hittil. Sist sommer mente fortsatt utrolige 69 prosent av de spurte at nedstengninger var et akseptabelt tiltak, skriver Tristin Hopper i National Post.

Dette smaker av seier!

Justin Trudeau

Trudeaus nedsettende karakteristikker av demonstrantene som en “ubetydelig” minoritet med “uakseptable meninger” allerede før de første trailerne nådde Ottawa gikk verden rundt. 

Dette minner sterkt om Hillary Clintons famøse karakteristikk av sine politiske motstandere som “deplorables” under hennes presidentvalgkamp mot Donald Trump.

Trudeau nektet å møte trailersjåførene og deres støttespillere. Han kjente bare “avsky”, og kalte dem en gjeng konspirasjonsteoretikere. Til tross for disse uforsonlige ordene rømte han hovedstaden, og overlot ansvaret til andre, noe som fikk mange til å anklage han for feighet.

Forsidebilde: Andrew Ly

80 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 80 ganger.

Post Views: 149

Les artikkelen direkte på derimot.no