Alternativ Media: Teknisk rot forvirrer rundt Sofia Ranas ytring som Elons X definerer som oppfordring til folkemord mot jøder

alternativ-media.com

alternativ-media.com:

I går tirsdag ble vi tipset om at Sofia Rana hadde fått sin X (Twitter)-konto låst på grunn av et innlegg som inneholder en frase som Elon Musk har definert som oppfordring til folkemord mot jøder, og dermed bryter retningslinjene om hatefullt innhold hos den sosiale mediegiganten.

Vi fikk tilgang til skjermbilder som viste at klager hadde fått medhold i påstanden om at Sofia hadde trosset X sine retningslinjer. Elon Musk hadde selv postet den 17. november i høst at fraser som «From the river to the sea, Palestine will be free» var oppfordring til folkemord mot jøder.

Skjermbildet fikk vi fra en anonym tipser som vi går god for som troverdig.

På skjermbildet ser vi at Sofia hadde den 1. januar gjentatt frasen fire ganger, og at tipseren hadde fått svar den 13. februar om at rapporten ble tatt til følge. Videre står det skrevet fra X at de har låst Sofias konto på grunn av brudd mot reglene om hatefull adferd.

Det opplyses om at hun må fjerne innholdet for å få låst opp funksjonene på hennes profil igjen.

Dette ser enkelt og greit ut. Men senere på dagen i går postet Rana et innlegg som for det første viser at hun ikke har måttet fjerne det omtalte innlegget for å få tilgang til alle funksjonene igjen. Og vi forstår hennes forbauselse, da innlegget som ifølge X måtte fjernes av henne for å virke på X igjen, fremdeles ikke er fjernet.

Hun sier på sin særegne måte at vi har diktet opp dette, noe vi har forståelse for at hun tror, da profilen hennes som sagt fungerer perfekt, til tross for at hun ikke har fjernet det rapporterte innlegget.

Hva kan dette skyldes? Det gikk omtrent en og en halv måned fra det postede innlegget ble rapportert, til klageren fikk svar. Er dette en teknisk «bug», eller treghet i det tekniske rapporteringssystemet til X?

Og som hun innrømmer selv i skjermbildet til venstre, er det minst en annen sak hun ble rapportert for i samme periode. Har systemet til X blandet sakene?

Når det gikk så lang tid før rapporteringssystemet til X varslet den som rapporterte at rapporteringen fikk medhold, kan det tenkes at reaksjonen fra X teknsisk sett ikke har nådd Sofia enda

Vi har i dag fått informasjon om at det er flere som har rapportert innelgget på nytt, etter at Sofia ble oppmuntret av troen på at vi har diktet opp dette, og dermed retweetet innlegget på trass:

Les også: Sofia Ranas angep mot Anneli henlagt, uten at politiet har kontaktet hovedvitnet.

Det vil i så fall bli interessant å se om Elon Musk og X lever opp til sine lovnader om å suspendere brukere som poster frasen som Elon definerer som oppfordring til folkemord mot jøder.

Les også: Ervin Kohn beskyldt for å være rasistsvin, nazist og islamofob etter innlegg på X.

Vår tipser laget i dag denne videoen for å dokumentere at rapporteringen fikk medhold:

To ting er vi overbeviste om:

For det første, den som rapporterte innlegget har fått varsel fra X om at regelbrudd var funnet og at Sofias konto skulle låses til hun fjernet innlegget.

For det andre, Sofias konto har ikke blitt låst som følge av innlegget, og hun har ikke behøvd å fjerne det for at hennes konto skal fungere som normalt.

Så da er hun én av følgende konklusjoner riktig:

– Forsinkelser i systemet har medført at hennes konto ikke har blitt låst enda.

– Den som rapporterte har fått feil tilbakemelding-

– X har ved en feil ikke iverksatt reaksjonen mot henne.

– Det er en teknisk «bug» i systemet til X.

Vi kommer til å følge denne saken fremover.

Les artikkelen direkte på Alternativ -Media

Legg igjen en kommentar