Alternativ Media: Salgssjef for Klassekampen anmeldt for trusler mot Alternativ Media®

alternativ-media.com Klassekampen

alternativ-media.com:

Salgssjef for avisen Klassekampen, Matthias Hannisdal, ble tirsdag 2. januar politianmeldt av Alternativ Media® – Rønning/ Ronny Rønning for trusler. Bakgrunnen er klare trusler om vold på den sosiale medieplattformen X (Twitter).

På lillejulaften hadde Alternativ Media® en livesending hvor vi blant annet parodierte Rødt-politiker og rådgiver for Antirasistisk Senter, Sofia Rana, i et fiktivt intervju hvor vi brukte en liten lekedukke som illustrasjon på henne. Dukken ble sminket og malet for å ligne mest mulig på Sofia Rana.

Sofia reagerte på dette med et innlegg på X hvor hun ytret: – Hvis dere lurer på hva de høyreekstreme noldusene i alternativt media driver på med i jula så har de farga en dukke brun i ansiktet og leker «intervju med Sofia Rana». Begge disse to er godt over 50.

Les også: Sofia Ranas angep mot Anneli henlagt, uten at politiet har kontaktet hovedvitnet.

Det er absolutt ingenting hverken ulovlig eller ilegitimt med Sofias innlegg. Og kanskje hadde hun rett. Vi syntes ikke «intervjuet» ble vanvittig gøy, og kanskje var det et barnslig påfunn fra noen gamlinger.

Det som derimot ikke kunne aksepteres var Klassekampens Salgssjef stand, Matthias Hannisdal, sin kommentar under Sofias innlegg. Der skrev han følgende:

– Fy faen. Sorry min litt kanskje huleboerske tilnærming. Men:

Skulle hatt BANK! (…..)

Come at me, rass-rasister. Skal dere få møte en SLAGKRAFTIG don’t stop for nothing-#sosialist.

Gramatiske merkeligheter får stå for hans egen regning.

Dette gjorde han med X-profilen «Et smartere liv/Matthias Hannisdal». En profil som ble enkelt av oss og politiet identifisert som salgssjef for Klassekampen, Matthias Hannisdals profil.

Når han skriver voldsordet BANK med store bokstaver og oppfordrer oss til å møte han som SLAGKRAFTIG, også med store bokstaver, er det her ingen tvil om at han ytrer at han ønsker å gi oss (meg, Ronny Rønning og min kone Anneli Rønning) juling.

Vi er enige med Klassekampens administrerende direktør, Harald Fougner, som sier: –Vi kan ikke gå ut å beklage hva våre ansatte sier på fritiden.

Les også: Er Sofia Ranas adferd representativt for Rødt, Moxnes?

Hva ansatte i en bedrift gjør i fritiden er i utgangspunktet irrelevant for en arbeidsgiver. Men vi finner stillingen i Klassekampen relevant, da dette er en ansatt i en nyhetsorganisasjon som truer med vold ovenfor noen som er tilknyttet en annen nyhetsorganisasjon som oppfattes som motpol til Klassekampen.

På hvilken måte Matthias Hannisdal mener han ble berørt av vårt «intervju» med Sofia Rana, og fant det rasjonelt å reagere med sinne og trusler, vet vi ikke.

Fyll inn din epostadresse og abonner gratis på våre artikler:

Les artikkelen direkte på Alternativ -Media

Legg igjen en kommentar