Alternativ Media: iTromsø-spaltist sammenligner Breiviks handlinger med foreldre som ikke ville vaksinere sine barn.

alternativ-media.com

alternativ-media.com:

Ketil Steigen, som er fast gjestespaltist i avisen iTrømsø, skrev en artikkel som var tilsynelatende ment som et oppgjør med konspirasjonsteoretikerne, eller det han og avisen definerer som det. Artikkelen har overskriften I bunnen av bøtten ligger holocaustfornektelsen.

Og som vanlig når blant ennet skepsis til vaksiner, munnbind og andre temaer relatert til kritisk tenking om myndighetenes håndtering av tiden med corona, er det Svein Østvik som trekkes fram som huggstabbe – ikke noen av de virkelig tunge vitenskapsmenn som ble utestengt fra debatten. Vitenskapsmenn som det i ettertid viser seg hadde helt rett. Svein Østvik er en mann med godt hjerte og vet nok mer om temaet enn en gjennomsnittlig nordmann. Men det passer så godt å bruke han. Fyllikken fra Charterfeber er så mye lettere å mobbe og sparke på, kontinuerlig sammen den store flokken av mobbere. Mye enklere enn å for angripe eksempelvis Robert Malone på samme måte. Altså mannen som anses som mRNA-teknologiens far, og har vært minst like kritisk til bruk av mRNA-vaksine som Svein.

Selv om iTromsø presiserer under Ketil Steigens innlegg at dette er en gjestekommentar og at den gir uttrykk for skribentens meninger og holdninger, for å frita avisen for den mobbingen og de faktafeil som Steigen beviselig ytrer, holder ikke det når de velger å slippe han til gang på gang.

Skjermbilde fra iTromsø

Dette er ikke den eneste artikkelen med skittkasting mot og mobbing av Svein Østvik fra Steigen som iTrømsø har valgt å publisere. For å stille seg «modig» opp sammen den store mobbeflokken etter TV2s episode av Norge bak fasaden, «Hadde Svein rett?», skrev han til iTrømsøs store begeistring Charter-Svein – en knapp fjerdedel av historien.

Kanskje er det Steigens begeistring for tiden da redaktørene hadde all makt over hva som skulle ytres i det offentlige som har sjarmert redaktøren i avisen til å trykke Steigens innlegg? Det virker mest sannsynlig, fordi det er ikke akkurat noen litterære verker han serverer. Snarere tvert imot fremstår artiklene som helt middels innlegg og kommentarer som du finner på sosiale medier.

Dette beskriver han som en negativ trend: Før internett gikk makuleringsmaskinene i avisene varme av avviste leserinnlegg, som aldri så trykksverten i trykkeriet. Nå kan enhver lage seg en X-konto (Twitter), boltre seg i kommentarfelter, eller poste alt mulig på Facebook. Anledningen til å vise uenighet, uansett hva det skulle være om, er mildt sagt til stede som aldri før.

Ikke noen faktafeil der, men en merkelig holdning når han beskriver dette i negativ sammenheng. Det er likevel underlig at redaktøren i iTromsø slipper gjennom et innlegg som håner ofrene på Utøya med å bagatellisere Breiviks handlinger med å sammenligne med foreldre som er skeptiske til å la sine barn bli vaksinerte av sprøyter med den omtalte mRNA-teknologien. Ingen har vel noensinne bagatellisert massemordet på Utøya mer enn dette:

– Konspirasjonsteorier kan også være morsomme selskapsleker, men noen får tragiske konsekvenser. I verste fall tar de liv. Enten det skjer på Utøya eller som resultat av at foreldre nekter å vaksinere barna sine.

Her burde kanskje makuleringsmaskinen startes opp av igjen av redaktøren og henvist Ketil Steigen til å utrykke sine morbide teorier på sine egne konti på sosiale medier.

Og dermed kunne redaktøren slått to fluer i et smekk; vist fornuftig bruk av makuleringamskinen, samt innvilget Steigens ønske om bruken av den.

Les artikkelen direkte på Alternativ -Media

Legg igjen en kommentar