Zelenskij slår beina under Bidens krig mot Russland

Steigan.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Av M.K.Bhadrakumar

Hva var poenget med alt som skjedde i perioden etter midten av desember da Russland sendte sine krav om sikkerhetsgaranti til Washington? Dette spørsmålet vil hjemsøke USAs president Joe Biden lenge etter at han trekker seg tilbake fra det offentlige liv. Den utenrikspolitiske arven etter presidentskapet hans og omdømmet til denne høyt lovpriste 80 år gamle politikeren med et halvt århundres virksomhet i det offentlige liv, mye av det innen amerikansk utenrikspolitikk, ligger i ruiner – uopprettelig. 

Det har dukket opp nyheter om at den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskij har innrømmet at han er villig til å gi etter for det russiske kravet om at landet hans ikke vil søke å bli medlem av NATO! Kunngjøringen kom i et intervju med ABC News hvor han avslørte at han ikke lenger presser på for Ukrainas Nato-medlemskap! 

Faktisk slipper Zelenskij katta ut av sekken ved å tilfeldig legge til:

«Jeg har kjølt meg ned angående dette spørsmålet for lenge siden etter at vi forsto at… Nato er ikke forberedt på å akseptere Ukraina.» 

Zelenskij forklarer hvorfor: «Alliansen er redd for kontroversielle ting og konfrontasjon med Russland.» 

Dette kommer etter hans tidligere avsløring om at han er «åpen for kompromisser» om suvereniteten til de to utbryterrepublikkene  Lugansk og Donetsk i den østlige Donbass-regionen og om statusen til Krim. 

ABC News sendte intervjuet mandag kveld (7. mars 2022) Eastern Time. Siden den gang har duoen i Biden-teamet som styrte Ukraina-strategien, de apokalyptiske «sanksjonene fra helvete» og demoniseringen av Vladimir Putin gjennom de siste månedene – utenriksminister Antony Blinken og viseutenriksminister Victoria Nuland – ligget veldig lavt.

Denne duoen av østeuropeisk avstamning i førersetet – Blinken kjører og Nuland ved sin side som navigerer ham – burde gi en forklaring på alt dette sirkuset som utspiller seg, som nærmest ødelegger USAs prestisje som supermakt. 

Spørsmålene er mange.  Prinsipielt, hvis det er så lett å komme frem til et kompromiss om Russlands legitime sikkerhetskrav, spesielt angående Ukrainas Nato-medlemskap og alliansens videre ekspansjon, hvorfor var Biden så sta i sin avvisning av å i det hele tatt diskutere det, gitt hvor kritisk denne saka er? 

Kan det være at Biden prøvde å være smart for å skape et fait accompli for Moskva ved å formalisere Ukrainas medlemskap på det kommende NATO-toppmøtet 29.-30. juni i Madrid?

Hva er behovet for å destabilisere de europeiske økonomiene og ryste verdens oljemarked på et tidspunkt da de fleste økonomier er inne i en post-pandemisk økonomisk oppgang? 

Hva forklarer denne unaturlige besettelse fra Bidens side overfor Ukrainas regime? 

Hvorfor et så intenst hat fra Bidens side mot Russland, noe som er uverdig for en 80 år gammel statsmann?

Hvorfor er det slik at den økonomiske krigen mot Russland har blitt en så veldig personlig affære for Biden, som hans tale i Det hvite hus på tirsdag viser ? 

Men en så vanærende slutt på hele denne episoden om Ukrainas NATO-medlemskap var helt å forvente. I bunn og grunn er dette et eksistensielt spørsmål for Russland. Mens Biden, Blinken og Nuland er dilettanter som sitter 10.000 km unna og hengir seg til gammelt nykonservativt tidsfordriv med å blande seg inn i andre lands indre anliggender, true dem, disiplinere dem eller straffe dem for å trosse USAs diktat. 

Og etter at Zelenskij hadde uttalt seg, hva har Bidens reaksjon vært? Han planla en tale for å kunngjøre at USA ikke lenger skal importere olje fra Russland. Burde han ikke hatt et lettelsens sukk over at denne krigen i Ukraina holder på å ta slutt?

I stedet tyr han til dette merkelige tannløse tiltaket for å imponere det amerikanske publikummet for å få dem til å tro at han fortsatt er på ei seiersrekke for å fremme demokrati i fjerne land. Er ikke en slik gimmick en fornærmelse mot den godtroende amerikanske offentligheten? 

Biden tok dette nye skrittet etter at europeere fortalte ham tydelig at de ikke er interessert i et slikt trekk mot Russland, gitt deres store avhengighet av russisk olje. 

For det andre ser det ikke ut til at Biden vet eller later som han ikke vet at USA faktisk skyter seg sjøl i føttene. For russiske priser er svært konkurransedyktige, og amerikanske selskaper vil nå måtte betale mye mer for å skaffe tungolje som er egnet for deres raffinerier. 

Biden svelget allerede sin stolthet og sendte et team av tjenestemenn til Venezuela, et land under lammende amerikanske sanksjoner, for å tigge om olje fra president Nicolas Maduro (som var på CIAs hitliste for ikke så lenge siden for å være sosialist) for å erstatte russisk olje. 

Maduro sendte dem tilbake og antydet behovet for et bredere gjensidig fordelaktig forhold mellom Venezuela og USA.  Alt dette dramaet fant sted midt på lyse dagen med hele den vestlige halvkule som vitne. Ville de ikke le av at USAs president er en mann av høy? 

Biden hevder at han sørger for at Putin ikke vil ha penger til sin «krigsmaskin» hvis USA slutter å kjøpe olje fra Russland. Dette er latterlig, på grensen til løgn. 

USA kjøpte omtrent 12 % av Russlands totale oljeeksport. Ok, det er et anstendig tall. Men, det er ikke som om Russland ikke vil ha noen andre kjøpere i et verdensmarked der oljeprisen har steget til $130 per fat (takket være Bidens «sanksjoner fra helvete» mot Russland)? 

Det er helt sikkert at et stort antall potensielle kjøpere vil stå i kø hvis Russland skulle tilby konkurransedyktige priser (som det hadde gjort for amerikanske selskaper) for å kjøpe den oljen som blir ledig på grunn av Bidens boikott. 

Biden kan i alle fall ikke være uvitende om at Russlands nåværende budsjett er balansert på en prognose om at oljeprisen vil være rundt 40-45 dollar per fat. Med dagens oljeprisnivå tjener Russland faktisk en formue!  Og det morsomme er at det er en gave fra Bidens sanksjoner! 

Grunnleggende er problemet i dag at den amerikanske eliten er full av vrangforestillinger. Mens resten av verden vet at i en multipolar verden er USAs kapasitet til å tvinge sin vilje på andre land ubønnhørlig på vei ned, har den amerikanske eliten lukket øynene for den virkeligheten.  Den nåværende latterlige situasjonen har oppstått bare på grunn av denne arrogansen og selvbedraget.   

Det strategiske nederlaget som Washington har lidd vil svekke USAs prestisje over hele verden, svekke dets transatlantiske lederskap, underminere deres Indo-Stillehavsstrategi og akselerere reduksjonen av USAs innflytelse i det 21. århundre. Biden-presidentskapet vil ha et tungt kors å bære. 

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til M. K. Bhadrakumar.

Les Bhadrakumars presentasjon av seg sjøl her: About me.

Les artikkelen direkte på Steigan

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar