Yogalærere: – Vaksineskepsis er et hvitt privilegium

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Illustrasjonsfoto: AP /Eugene Hoshiko

annonse

annonse

Det har blitt hevdet at deler av yogamiljøet har latt seg fortrylle av Qanons konspirasjoner med vaksineskepsis.

– Vi er et miljø som kan mye om helse og kropp. Vi kunne vært en ressurs i denne tiden. I stedet har vi bidratt til polarisering, sa forfatter og yogainstruktør Siw Aduvill til Vårt Land.

Les også: Yogainstruktør kritisk til eget miljø: – Kort vei fra vaksinemotstand til konspirasjonsteorier

Nå har to andre yogalærere ytret seg om eget miljø: Hvis yogalærere knytter yogafilosofi til uvitenskapelige påstander, da skader de yogaens legitimitet og bryter tilliten til studentene.

– Vaksineskepsis grunnet i yogafilosofi er et hvitt privilegium og gjør spott på yogaens moderland, skriver to yogalærere i Vårt Land, og legger til:

– Vaksineskepsis og motstand mot å vaksinere seg som en del av et kollektivt folkehelsetiltak er veldig privilegerte holdninger. Når disse i tillegg knyttes opp mot yoga blir det ekstra umusikalsk.

Les også: Nok en norsk lege går ut og mener coronavaksinasjon er «farlig og helt uforsvarlig»: – Man må teste lenger (+)

De skriver at yoga kommer fra India, et land der nær en halv million har dødd av coronavirus. Det var overbelastede sykehus, mennesker som døde i gatene, og mangel på oksygen og behandlingsutstyr. 

Holdninger som «Jeg er ikke redd for smitte» og «Folk må ta ansvar for egen helse» er enkelt i et land med verdens beste helsevesen, en raus velferdsstat og en av verdens laveste befolkningstettheter, sier de, og hevder at vaksineskepsis tar liv:

– I Norge tar det å spre vaksineskepsis liv. Internasjonalt, spesielt i land som India, har innbyggerne ikke noe valg. De har ikke tilgang på vaksiner. Vaksineskepsis er et hvitt privilegium.

Les også: NRK overser at venstresiden deltar på demonstrasjoner mot corona-tiltakene (+)

Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB

De mener at når yogaprofiler og yogalærere knytter yogafilosofiens holistiske menneskesyn til uvitenskapelige påstander, som florerer i konspirasjonsmiljøet, gjør de yogafilosofien en bjørnetjeneste. Dette begrunner de med at i motsetning til vaksineskepsis og konspirasjonsteorier, er yogapraksis en høyt vitenskapelig underbygget praksis.

Yogainstruktør kritisk til eget miljø: – Kort vei fra vaksinemotstand til konspirasjonsteorier

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar