Vinterstorm ventes i Sør-Norge

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Foto: Statens vegvesen / NTB

annonse

annonse

Lørdag kveld og natt til søndag varsler meteorologene vinterstorm i Sør-Norge. Alle oppfordres til å feste løse gjenstander og vurdere å la bilen stå.

– Det er snakk om full storm med vindkast på over 30 meter i sekundet, sier statsmeteorolog Unni Nilssen til NTB.

De kraftigste vindkastene kommer lørdag ettermiddag, og Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel for Agder, Telemark og Buskerud og Akershus, Oppland og Hedmark.

annonse

– Vi har varslet at nedbøren kommer først, og så blir det byger i form av sludd, opplyser Nilssen, og legger til at det vil føre til vanskelige kjøreforhold, både langs kysten og på fjellet.

Ekstra beredskap

Statens vegvesen advarer om svært vanskelige kjøreforhold, redusert fremkommelighet og i verste fall stengte veier og fjelloverganger i Sør-Norge fra lørdag ettermiddag.

– Vi ber trafikantene følge ekstra nøye med på værmeldingene og på trafikkmeldinger fra Statens vegvesen, sier avdelingsdirektør for trafikkstyring og beredskap Nils Karbø i Statens vegvesen.

Vegvesenet har iverksatt ekstra overvåking og beredskap, og koordinerer tett med andre beredskapsmyndigheter, forteller Karbø.

Vind på nivå med orkan

Meteorologene oppfordrer alle til å følge med på Yr for oppdaterte varsler.

Østafjells ventes periodevis svært kraftige vindkast på 20-30 meter i sekunder fra lørdag ettermiddag til søndag ettermiddag.

Konsekvensen kan være at gjenstander kan bli tatt av vinden og økt fare for skade på bygninger og infrastruktur. Strømforsyningene og veier kan bli påvirket dersom trær kommer i kontakt med strømnettet eller faller i veibanen.

Alle som kan bli rammet, oppfordres av Meteorologisk institutt til å feste løse gjenstander, vurdere hvorvidt det er nødvendig med reiser som involverer kjøring, og å sjekke veimeldinger på 175.no.

Også i Danmark og Sverige er det varslet kraftig vær. Danskene har døpt det Malik. I Norge har vi ikke for vane å navngi været før det når rødt farevarsel, sier Nilssen.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar