Vil mer enn seksdoble Natos hurtigreaksjonsstyrke – fra 40.000 til 300.000 soldater

Resett.no

Resett.no:

annonse

Generalsekretær Jens Stoltenberg sa i dag at Nato har planer om en kraftig opptrapping av Natos hurtigreaksjonsstyrke (NRF) fra 40.000 til over 300.000 soldater.

Nyheten kom på en pressekonferanse med Stoltenberg i Brussel i dag, dagen før Nato-landene samles til toppmøte i Spanias hovedstad Madrid.

I tillegg skal Nato utplassere større mengder utstyr på alliansens østflanke, og kampgruppene i øst vil oppgraderes til brigadenivå.

annonse

Skal kunne svare raskt og sømløst på enhver nødssituasjon
– Til sammen utgjør dette den største overhalingen av vår felles avskrekking og forsvar siden den kalde krigen, sa Stoltenberg, som understreket at allierte må være villige til å investere mer for å kunne realisere disse planene.

Fra før har Stoltenberg varslet at flere av Natos styrker vil øremerkes til å forsvare territorier i Øst-Europa.

– Disse troppene vil øve sammen med hjemlige forsvarsstyrker. De vil bli kjent med lokalt terreng, fasiliteter og våre nye forhåndslagre, slik at de kan svare raskt og sømløst på enhver nødssituasjon, sa Stoltenberg på dagens pressekonferanse.

Israelsk Russland-ekspert til Resett: – Zelenskyj har klart å forene Ukraina, til tross for mange interne stridigheter (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no