Vil ikke stoppe utvisningssaker som berører barn

Resett.no
Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) vil ikke sette utvisningssaker i bero på grunnlag av tirsdagens rapport. Foto: Javad Parsa / NTB

annonse

annonse

KrF ønsket å sette alle utlendingssaker med barn i bildet på vent inntil en ny rapport blir behandlet. Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) avviser dette.

– Det er ingen grunn til å stoppe behandlingen av utvisningssaker nå. Arbeidsgruppen har ikke funnet noen avgjørende forskjeller mellom dagens praksis og Norges folkerettslige forpliktelser, sier justisministeren til Vårt Land.

En regjeringsoppnevnt arbeidsgruppe ledet av lagdommer Elizabeth Baumann la tirsdag frem en rapport der de så på utvisningssaker der den som utvises har barn i Norge.

annonse

Samme dag opplyste Kristelig Folkeparti at de skulle fremme et forslag om å sette alle utlendingssaker som berører barn i bero, frem til rapporten er politisk behandlet.

– Vi kan foreløpig ikke si hvorvidt det vil bli foretatt noen endringer av betydning for terskelen for utvisning. Det er dermed heller ikke grunnlag for å stille enkeltsaker i bero på bakgrunn av rapporten, sier Mehl.

Hun minner også om at departementet ikke kan gå inn i enkeltsaker.

Søkte asyl samme dag som han skulle returneres til hjemlandet (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no