Vil ikke konkludere om hva som skal skje videre med Viggo Kristiansen

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Svein Kristiansen kom for å hente Viggo Kristi­ansen etter at Høyesterett hadde avgjort at Baneheia-dømte Viggo Kristiansen kan løslates. Foto: Heiko Junge / NTB

annonse

annonse

Statsadvokaten vil ikke konkludere om hva som skal skje videre med Viggo Kristiansen før de siste DNA-sporene er ferdig analysert.

Den nye etterforskningen av Baneheia-saken nærmer seg slutten. Spørsmålet om Viggo Kristiansen må gjennom en full ny rettssak eller om påtalemyndigheten vil innstille på en frifinnelse er så langt ikke avklart.

Statsadvokat Andreas Schei, som sammen med kollega Johan Øverberg har ledet den nye etterforskningen etter barnedrapene i 2000, har ennå ikke landet på hva han vil innstille på overfor riksadvokat Jørn Maurud.

annonse

Les også: Viggo Kristiansen møter til avhør

– Vi venter på ytterligere DNA-undersøkelser som blir foretatt i utlandet. Jeg håper ikke det tar altfor lang tid nå, men det er undersøkelser som vi må få sluttført før vi kan konkludere her og si at saken er ferdig etterforsket, sier Andreas Schei til NTB.

Nye prøvemetoder på DNA-funn fra etterforskningen for 22 år siden har avdekket arvemateriale fra Jan Helge Andersen på begge ofrene, også Lena Sløgedal Paulsen, som Andersen ble frikjent for å ha voldtatt og drept.

Et annet sett med DNA-prøver fra den samme etterforskningen den gangen, er fremdeles til analyse for å slå fast om noen av dem stammer fra Viggo Kristiansen, skriver NTB.

Nordmenn med ukjent far tar i bruk DNA (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar