Vil gi studentene tre ganger mer enn lønnsoppgjøret

NRK
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Nrk.no:

Prisveksten i år har vært høyere enn forventet og mange har fått mindre kjøpekraft. Andreas Sjalg Unneland (SV) mener regjeringen må sikre studenter økt kjøpekraft i neste statsbudsjett.

– Arbeiderpartiet og Senterpartiet gikk til valg på at studentene skulle få økt kjøpekraft, nå skjer det motsatte. Om studiestøtten ikke økes så er det et klart løftebrudd, sier Unneland.

Han sier at dette vil være en viktig sak for SV i forhandlingene om statsbudsjettet i oktober.

– Nå kommer vi til å være krystallklare på at studiestøtten skal økes. Studentene skal få økt kjøpekraft. Og vi skal i budsjettforhandlingene presse regjeringen til å levere på disse løftene.

Politisk rådgiver i kunnskapsdepartementet, Signe Bjotveit, skriver i en e-post til NRK at studentene ikke er de eneste som har følt på prisveksten, men at en større økning av studiestøtten vil bli dyr.

– I år har mange familier tapt kjøpekraft på grunn av økte priser, det gjelder ikke bare studentene. En økning i studiestøtte utover prisjustering har en betydelig kostnad som må veies opp mot andre viktige saker, skriver hun.

Hun fortsetter:

– Regjeringen har sagt at vi skal prioritere studenter med barn, men det er for tiden ingen planer om en generell økning for alle.

MÅ PRIORITERE: Signe Bjotveit (SP) sier at også SV vil måtte prioritere viktige saker opp mot hverandre i budsjettforhandlingene.

Foto: Senterpartiet

Hun vil ikke kommentere på fremtidige budsjettforhandlinger eller om studiestøtten er en viktig sak for regjeringen i forhandlingene.

Studiestøtten bestemmes gjennom statsbudsjettet. Slik det fungerer nå så justerer man støtten slik at den skal være omtrent i takt med forventet prisvekst i løpet av utdanningsåret.

Dette betyr at noen år øker støtten mer enn prisveksten, og andre år øker den mindre enn prisveksten.

SV ønsker å endre dette og knytte studiestøtten til Les artikkelen direkte på Nrk.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar