«Verdens verste menneske» er nominert til Oscar i kategorien beste utenlandske film

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
«Verdens verste menneske» ble tirsdag nominert som Oscar-kandidat i Hollywood. Regissør Joachim Trier (til venstre), Skuespiller Renate Reinsve og produsent Thomas Robsahm utenfor Filmens hus da filmen ble valgt ut som Norges Oscar-kandidat i oktober i fjor. Foto: Javad Parsa / NTB

annonse

annonse

Den norske filmen «Verdens verste menneske» er nominert til Oscar i kategorien beste utenlandske film.

Kunngjøringen om at filmen var én av de fem nominerte kom tirsdag ettermiddag da alle kandidatene i de til sammen 23 kategoriene ble gjort kjent av Oscar-komiteen. «Verdens verste menneske» var en klar favoritt da den norske Oscar-komiteen skulle avgjøre hvilken norsk film som skulle representere Norge til den 94. Oscar-utdelingen, som finner sted 27. mars.

Filmen, som er regissert av Joachim Trier og med skuespiller Renate Reinsve i hovedrollen, har vakt oppsikt helt siden den første gang ble vist under filmfestivalen i Cannes. Der vant Reinsve prisen for beste kvinnelige skuespiller, den første prisen til noen norsk skuespiller i Cannes noensinne.

annonse

I desember ble «Verdens verste menneske» hedret med at medlemmene av filmkritikerlaget i New York, New York Film Critics Circle (NYFCC), kåret den til årets beste utenlandske film. Det har ikke skjedd før med en norsk film.

Filmen er nominert til den franske nasjonale filmprisen César i kategorien for beste utenlandske film. I forrige uke ble det kjent at Renate Reinsve er nominert til prisen for beste kvinnelige skuespiller under kommende utdelingen av den britiske BAFTA-prisen.

Norge har er fem ganger tidligere blitt Oscar-nominert i kategorien for beste utenlandske film, men uten å vinne.

I 1957 ble Arne Skouen-filmen «Ni Liv» nominert. I 1987 ble Nils Gaups «Ofelaš» (“Veiviseren») nominert. Det samme ble Berit Nesheim-filmen «Søndagsengler» i 1996, før Petter Næss sin «Elling» ble nominert i 2001.

I 2012 var det knyttet forventninger til spillefilmen «Kon-Tiki» av Joachim Rønning og Espen Sandberg, men heller ikke da ble det noen pris.

Norge har imidlertid to ganger vunnet en pris under den gjeve utdelingen i Hollywood, men i andre kategorier. I 2007 vant regissør Toril Kove prisen for beste animerte kortfilm med «Den danske dikteren». I 1951 vant Thor Heyerdahl prisen for beste dokumentarfilm med filmen «Kon-Tiki».

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar