Vedum vil ikke svare på hvem han snakket med i regjeringen før Stoltenberg-ansettelsen

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier at det vil gå fint å svare på spørsmålene fra kontroll- og konstitusjonskomiteen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

annonse

annonse

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil ikke svare på hvem i regjeringen han snakket med om ansettelsen av Stoltenberg.

Det var i Politisk kvarter på NRK onsdag morgen, at Vedum ved flere anledninger fikk spørsmål om hvem han rådførte seg med før ansettelsen.

– Har ikke en egen liste, sa han, før han utdypet litt mer.

annonse

– Sånn er det i alle saker som er internt i en regjering, at man ikke har en egen liste over hvem man har … hvordan man har behandlet den …

På direkte spørsmål om hvorfor han ikke kan si hvem han rådførte seg med, svarte Vedum slik:

– Det som er det viktige her, også overfor Stortinget, er at de som har rollen, følger sitt konstitusjonelle ansvar, og det var mitt konstitusjonelle ansvar å legge dette fram. Selvfølgelig var det forberedende statsråd der man diskuterer saker før de går i ordinært statsråd, og så ble det vedtatt i statsråd etter spillereglene man har, sa Vedum.

De 21 spørsmålene Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité  har stilt regjeringen om utnevnelsen av Jens Stoltenberg som ny sjef for Norges Bank, mener Vedum det er enkelt å svare på.

– Å svare på spørsmålene kommer til å være en helt fin og grei oppgave, for dette har gått etter reglene man har, sier Vedum.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har også bedt om innsyn i kommunikasjonen innad i departementet og regjeringen, melder NTB.

– Der kommer vi til å følge vanlige prosedyrer på hva man gir innsyn i, sier Vedum.

Tomas Moltu i PDK om Ropstad: – Faller i kategorien umoralsk (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar