Vedum frykter overoppheting av økonomien

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
For å unngå en overoppheting av økonomien er det behov for enda raskere renteoppgang enn det Norges Bank har varslet. – Hvis ikke, kan vi få en overoppheting av norsk økonomi, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Terje Bendiksby / NTB

annonse

annonse

Finansministeren vil unngå at økonomien overopphetes.

Han frykter det kan gi behov for enda raskere renteoppgang enn det Norges Bank har varslet.

– De siste par årene har vært tøffe for mange, og for noen er den økonomiske hverdagen fortsatt krevende. Når det går veldig godt i norsk økonomi, må vi holde igjen på pengebruken i statsbudsjettet, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i en pressemelding i forbindelse med at regjeringen starter budsjettarbeidet for 2023.

annonse

Mer inflasjon og dermed høyere rente er det finansministeren frykter.

– Hvis ikke, kan vi få en overoppheting av norsk økonomi. Det vil føre til enda høyere inflasjon med behov for enda høyere rente. Det ville økt utgiftene til folk og bedrifter i hele landet, og det må vi unngå, sier Vedum.

Prognosene departementet legger fram mandag forutsetter at krigen i Ukraina ikke gir langvarige skadevirkninger på internasjonal økonomi. Så langt har krigen ført til et stort hopp i råvarepriser, i tillegg til olje- og gasspriser.

Oljefondets verdi har falt med rundt 900 milliarder kroner siden nyttår på grunn av uro i markedet, og fallet kan bli større, varsler departementet.

For å hjelpe husholdningene med de høye energiprisene vil regjeringen foreslå å forlenge sikringsordningen for strøm til og med mars neste år.

– Det er viktig med trygg økonomisk styring. Vi lever nå i en mer usikker tid enn vanlig. Den siste tiden har for alvor vist oss hvor viktig trygghet og beredskap er for samfunnet vårt, sier Vedum.

MDG mener det er et «overskudd av ubrukt gjestfrihet» i Norge (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar