Varsel til Faktisk.no

Steigan.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Av Thomas.

Det er et nettsted som propagerer for at de besitter fakta om alt mellom himmel og jord. Blant annet har de et syn på dissens og debatt om vitenskapelige teorier som noe negativt. De finner «eksperter» innen ulike fagområder til å kritisere innholdet i hva en eller annen har hevdet om dette og hint. De som blir faktasjekket får ekstremt dårlig tid til å levere tilsvar. Gjerne under 24 timer fra dette nettstedet sier de vil skrive om vedkommendes tankekriminalitet.

Flere av faktaene de har «motbevist» har i ettertid vist seg å være korrekte og de har derfor begynt med «holdbarhetsdato» på disse evige sannheter de hevder å forsvare. Som borger i et demokratisk land føler jeg derfor at det er min plikt å informere dere om dette nettstedet. De ettergår Hvermansens facebookinnlegg, de faktasjekker uten å vise til kilder annet enn disse før nevnte eksperter og gjerne hevde at dette har vært tilbakevist tidligere, men uten å linke til artikler som skal vise dette. Jeg er alvorlig bekymret for disse unge journalistenes integritet og fremtidige karriere innen journalistikk. Det blir stadig færre som leser innleggene på dette nettstedet som annet enn underholdende forsøk på å propagere Sannheten.

Som bekymret borger mener jeg dere bør se litt nærmere på arbeidsmetodene til dette nettstedet, som mottar økonomisk støtte fra ulike hold, blant dem offentlige skattekroner og samrøre med ulike mediehus.

Det er viktig at samfunnsdebatten består av ulike stemmer med forskjellig syn på f eks vitenskap. Vi vet jo at en hypotese eller teori ikke er uforanderlig og skrevet i sten. Thomas Kuhn har jo vist dette gjennom sin bok «The structure of scientific revolutions» Der man forsvarer vitenskap på samme måte som en prest vil forsvare Bibelen er uheldig og ikke egnet til annet enn å forvirre innbyggerne i dette landet som snart ikke vet hvem de skal tro på. 

Jeg håper inderlig dere vil faktasjekke dette nettstedet. Url’en til denne hjernevaskingsmaskinen er www.faktisk.no

Med vennlig hilsen Thomas Fakta Faen

Les artikkelen direkte på Steigan

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar