Uvaksinerte gravide ble alvorlig syke av deltavarianten

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

annonse

annonse

Gravide innlagt i intensivavdeling da deltavarianten av koronaviruset dominerte, var i stor grad uvaksinerte.

Dette ifølge overvåking fra flere europeiske land, skriver NTB.

En artikkel skrevet av en internasjonal forskergruppe ledet av professor Marian Knight fra National Perinatal Epidemiology Unit ved Universitetet i Oxford, publisert i The Lancet, viser et fellestrekk i forhold til gravide vaksinerte og uvaksinerte.

annonse

– Andelen vaksinerte gravide varierte mellom landene, men felles for alle landene var at alvorlig sykdom var knyttet til manglende vaksinasjon, sier overlege Hilde Engjom ved Medisinsk fødselsregister i FHI, som er førsteforfatter på artikkelen.

Manglende krav om forskning på bruk til gravide i den tidlige utviklingen av vaksiner og andre legemidler, kan ha bidratt til uklare råd og vaksinenøling blant helsepersonell og gravide, skriver FHI.

I Norge skal vaksinasjonsgraden blant gravide være beregnet til rundt 80 prosent, ifølge instituttet.

– Det er fortsatt betydelig vaksinasjonsnøling blant gravide i flere land. En holdningsendring til retningslinjene for farmasøytisk utvikling og kliniske studier kan trolig bidra til raskere forskningsresultater og klarere veiledning – og dermed til høyere vaksinasjonsandel og beskyttelse for gravide kvinner, sier Engjom.

Forskergruppen presiserer at det er viktig å nå ut med budskapet om at vaksinen beskytter gravide og fostre/nyfødte mot alvorlig sykdom.

– Det er også dokumentert at det ved vaksinering av gravide blir overført antistoffer til fosteret gjennom morkaken. Dette gir det nyfødte barnet beskyttelse mot covid-19 de første levemånedene, sier overlege Margrethe Greve-Isdahl i FHIs avdeling for smittevern og vaksine.

Putin advarer mot tvang: – Uvaksinerte må respekteres (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar