Utbyggingen av nytt gigantsykehus går som planlagt: – Trodde det var en aprilspøk

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Rikshospitalet og Gaustad sykehus i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

annonse

annonse

Utbyggingen av sykehus på Gaustad og Aker bygges ut som planlagt. Det opprører Ullevål-forkjemperne.

Helse- og omsorgsdepartementet har bedt Kommunal- og distriktsdepartementet om å gjennomføre reguleringsprosessen for Nye Rikshospitalet på Gaustad og Nye Aker som statlig reguleringsplan.

– Det er nå avgjørende at Oslo universitetssykehus og Helse sør-øst sikres forutsigbarhet for å realisere planene for Nye Aker og Nye Rikshospitalet på Gaustad, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) i en pressemelding.

annonse

Regjeringen har i Hurdalsplattformen har lagt til grunn at de skal sørge for at hele Groruddalens befolkning så raskt som mulig får lokalsykehustilbud ved Nye Aker sykehus.

I regjeringsplattformen er det stipulert at Ullevål sykehus skal legges ned som planlagt, og at man isteden skal bygge opp andre sykehus i hovedstadsregionen.

– Oslo universitetssykehus er det sykehuset i landet med de dårligste byggene – og det haster å få på plass nye og moderne sykehus til en raskt voksende befolkning i Oslo, heter det i pressemeldingen.

Omstridt

Nedleggelsen av Ullevål er omstridt. Et stort flertall i Oslo kommunes bystyre har tidligere uttrykt motstand mot å legge ned Ullevål sykehus, og motstanden er stor i befolkningen.

– Det er ikke til å tro at en regjering som hevder at de er opptatt av lokaldemokrati, velger å fullstendig ignorere lokaldemokratiet i sykehussaken. Det vitner om total mangel på respekt for bystyret i Oslo, men også for egne partikollegaer i Oslo Arbeiderparti og Senterpartiet. Dette er en skandale, skriver Hallstein Bjercke (V) i Oslo bystyre i en e-post til NTB fredag ettermiddag.

Mange stilte opp under Folkeaksjonen Redd Ullevål sykehus sin markering utenfor Stortinget i starten av februar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Også partiet Rødt reagerer.

– Jeg trodde dette var 1. aprilspøk. Sp tråkker på det kommunale selvstyret, og Ap lytter ikke til fagforeningene. Alle andre enn sykehusdirektører og regjeringsmedlemmer ser at å gi fra seg en tomt med verdifulle bygg og store utbyggingsmuligheter for å bygge ut på en liten tomt med begrensninger på alle kanter er en dårlig idé. Fagmiljøene på sykehuset står samlet imot, sier stortingsrepresentant Seher Aydar til NTB.

Rødt-politikeren viser til at bystyret i Oslo er imot nedleggelsen av Ullevål fordi de mener planene som foreligger, ikke vil gi Oslo et sykehustilbud med god nok kapasitet for framtiden. Plan- og bygningsetaten i Oslo mener området som foreslås for ny bebyggelse, er for lite.

Profilert musikk-journalist: – Det som skremmer meg med MDG er holdningene og fanatismen (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar