USA: – Ukraina har nå flere stridsvogner på bakken enn Russland

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Russisk stridsvogn kjører langs en vei i den sørlige havnebyen Mariupol, Ukraina 5. april 2022. Foto: REUTERS/Alexander Ermochenko

annonse

annonse

Ingen uavhengige aktører har vært i stand til å verifisere de oppsiktvekkende påstandene. 

En høytstående amerikansk forsvarstjenesteperson påstår at Ukraina nå har flere stridsvogner på bakken enn Russland i et nytt intervju med The Washington Post.

– Akkurat nå har ukrainerne flere stridsvogner i Ukraina enn russerne har, og de har absolutt ekspertisen til å bruke dem, sa tjenestemannen, som uttalte seg på betingelse av anonymitet.

annonse

Ingen uavhengige aktører har enn så lenge vært i stand til å bekrefte denne påstanden, og det er uklart nøyaktig hvor mange stridsvogner både Russland og Ukraina har til disposisjon litt over åtte uker inn i krigen.

Påstanden kommer samtidig som vestlige nasjoner har lovet å sende mer tunge våpen til Ukraina for å hjelpe landet med å forsvare seg mot en fornyet russisk offensiv i den østlige Donbas-regionen.

Torsdag annonserte USAs president Joe Biden en ekstra militærhjelpspakke på 800 millioner dollar som vil utstyre Ukraina med tungt artilleri, haubitser og taktiske droner. Den første amerikanske hjelpepakken av denne typen, annonsert 13. april, inkluderte hundrevis av pansrede kjøretøy og flere Mi-17-militærhelikoptre.

Ukraina «rapper» store mengder militærutstyr fra Russland

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar