Ukrainas utenriksminister møtte Lavrov: Ingen fremgang i forhandlingene

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov under torsdagens møte. Med ryggen til, Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba. Foto: Cem Ozdel / Tyrkias utenriksdepartement / AP / NTB

annonse

annonse

Ukrainas utenriksminister sier at forhandlingene med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Tyrkia ikke har gitt noe resultat.

Utenriksminister Dmytro Kuleba møtte Lavrov i den tyrkiske kystbyen Antalya i dag, og uttalte etter møtet at diskusjonene om en 24 timer lang våpenhvile var resultatløse. Det var heller ikke mulig å bli enig om etableringen av humanitære korridorer, ifølge Kuleba.

Det er det første møtet mellom Ukraina og Russland på ministernivå siden Russland invaderte Ukraina for over to uker siden.

annonse

Lave forventninger

Forventningene til møtet har vært lave. De to utenriksministrene satt tvers overfor hverandre på et hotell. Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavusoglu var også til stede.

Møtet varte i halvannen time, hvorpå de to ministrene gikk hver sin vei uten å holde noen felles pressekonferanse. Kuleba og Lavrov holdt pressekonferanser hver for seg.

Kuleba mente at Russlands krav til Ukraina innebærer at de må kapitulere, og sa at dette aldri vil skje.

Lavrov understreket på sin pressekonferanse at Russland ønsker at Ukraina skal bli nøytralt, dvs. ikke medlem av Nato, og at våpenleveranser til Ukraina er farlig.

Han gjentok beskyldningene om at USA har hemmelige laboratorier for utvikling av biologiske våpen i Ukraina, noe USA har avvist som «ren løgn».

Lavrovs uttalelser er formidlet blant annet via det statskontrollerte russiske nyhetsbyrået RIA Novosti. Russiske medier er blitt pålagt strenge restriksjoner for hva de melder om krigen i Ukraina. «Falske påstander», som å kalle det som skjer i Ukraina for en krig, kan bli straffet med fengsel.

Tyrkias utenriksminister meldte etter møtet at Tyrkia er villig til å fortsette forsøket på å finne en diplomatisk løsning på konflikten.

Resett spesial: Hvem er Eric Zemmour og hva vil han gjøre som Frankrikes president? (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar