Ukraina: Sykehus truffet i flyangrep

Resett.no
En såret gravid kvinne bæres bort ved sykehuset i Mariupol onsdag. Foto: Evgenij Maloletka / AP / NTB

annonse

annonse

17 mennesker er såret i et russisk angrep som rammet et sykehus med fødeavdeling, ifølge lokale myndigheter i Mariupol i Ukraina.

Flere fødende kvinner er blant de sårede, ifølge guvernøren i Mariupol, som siteres av TV-stasjonen Sky News.

– Mariupol. Direkte angrep fra russiske styrker mot fødeklinikken. Mennesker og barn ligger i ruinene. En krigsforbrytelse, skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på Twitter.

annonse

Opplysningene er foreløpig ikke bekreftet av uavhengige kilder. Bilder som skal være tatt ved sykehuset, viser imidlertid store ødeleggelse.

Pavlo Kyrylenko, en lokal tjenestemann, sier det er ansatte som så langt er bekreftet såret. Foreløpig skal det ikke ha blitt funnet noen sårede barn, og heller ingen drepte.

Piloten som gjennomførte angrepet, må ha visst hva han traff, hevder Kyrylenko. Et bilde fra stedet viser en gravid kvinne som bæres bort på en båre. Sykehusbygningen ser ut til å ha fått store skader.

– Det er få ting som er mer moralsk fordervet enn å rette angrep mot sårbare og forsvarsløse, skriver Storbritannias statsminister Boris Johnson på Twitter etter angrepet i Mariupol.

Russlands president Vladimir Putin må holdes ansvarlig for sine forbrytelser, erklærer Johnson, som fordømmer flyangrepet.

Strategisk situasjonsbilde: Putin viser ingen tegn på tvil (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no