Ukraina mottar sine første militærhelikoptre fra USA

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Resett.no:

M-17. Foto: Wikipedia.

annonse

annonse

Ukrainas væpnede styrker skal ha mottatt sine første Mi-17-helikoptre som en del av en større amerikansk militær- og sikkerhetsbistandspakke.

Defense-blog melder at det amerikanske forsvarsdepartementet har gjennomført leveringen av tre sovjet-æra Mi-17-helikoptre til Ukraina. Dette er de første av 11 Mi-8- og Mi-17-militærhelikoptre som skal leveres under den amerikanske militærhjelpspakken til Kyiv på 800 millioner dollar.

Pentagon gir Ukraina Mi-17-helikoptre som Washington opprinnelig hadde anskaffet til Afghanistans avsatte regjering. Ukraina er en av de tidligere Sovjetunionens republikker som er vertskap for produksjons- og reparasjonsfasiliteter for helikoptrene, inkludert Mi-17.

annonse

Mi-17-er brukes hovedsakelig til å frakte tropper og militært utstyr, og ansees som et svært viktig tilskudd til den ukrainske krigsinnsatsen.

De 11 militærhelikoptrene er på vei til Ukraina på et avgjørende tidspunkt i krigen og for landets hardt pressede militære, ettersom Russland intensiverer sine angrep i landets østlige og sørlige regioner.

USA: – Ukraina har nå flere stridsvogner på slagmarken enn Russland

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar