Tyrkias statistikksjef har fått sparken av Erdogan

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har sparket sjefen for landets statistiske sentralbyrå etter at byrået la fram en oversikt over høye inflasjonstall.

Den avsatte byråsjefen Sait Erdal Dincer havnet i hardt vær etter at statistikkbyrået la fram data tidligere denne måneden som viste at den årlige inflasjonen i Tyrkia i fjor nådde 36,1 prosent, det høyeste nivået på 19 år.

Opposisjonen i landet kritiserte byrået for å ha lagt fram det den mener var underrapportert. Opposisjonen mener den reelle økningen i levekostnadene var minst dobbelt så høy.

annonse

Erdogan kritiserte på sin side byrået for å ha publisert data som han mener var en overdrivelse av omfanget av Tyrkias skadelidende økonomi.

Erdogan har utnevnt Erhan Cetinkaya, tidligere nestleder i landets kredittilsyn, men har ikke gitt noen begrunnelse for utnevnelsen.

Presidenten har også utnevnt ny justisminister. Tidligere visestatsminister Bekir Bozdag erstatter partiveteranen Abdulhamit Gül.

– Jeg har trukket meg fra mine plikter som justisminister, en rolle jeg har tjent siden 19. juli 2017, skriver Gül på Twitter.

– Jeg ønsker å gi uttrykk for takknemlighet for at min anmodning er blitt godkjent, skriver han videre, uten å gi ytterligere forklaringer.

Gresk geopolitisk analytiker: – Ingen tvil om at Tyrkia bruker migranter som et våpen mot Hellas (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar