TV 2-sak om bivirkninger av koronavaksinen skaper reaksjoner: – Jeg blødde tre uker i strekk

Resett.no
TV 2 har kartlagt flere hundre kvinner som har fått unormale blødninger etter coronavaksinen.

annonse

annonse

Det er kommet mange reaksjoner etter TV 2s kartlegging av flere hundre kvinner som har opplevd endringer i menstruasjonen etter koronavaksinen.

De over 200 kvinnene som TV 2 har intervjuet forteller om unormale blødninger etter å ha tatt koronavaksinen.

– Etter første dose i juni, fikk jeg menstruasjonen tre dager for tidlig. Mensen kom som en eksplosjon. Det var kjempemasse blod og veldig vondt. Jeg verker i kroppen, og det er en stikkende smerte, spesielt i underlivet. Jeg har aldri opplevd noe sånt før, sier en av kvinnene som legger til at hun tar smertestillende hver dag.

Hun er ikke alene.

– Etter jeg fikk andre dose i mai, så begynte jeg plutselig å blø igjen. Siden da har det vært utrolig uregelmessig. Jeg har blødd i to dager, så har det stoppet i en uke og så har det vært to uker sammenhengende igjen. Jeg har null kontroll og det har vært kaos siden mai, sier en annen kvinne til TV 2.

Folkehelseinstituttet (FHI) og Legemiddelverket innrømmer at de har fått inn mange meldinger om lignende episoder – og sier det er første gang i Norge etter en vaksine.

Legemiddelverket har til nå behandlet 1264 meldinger om menstruasjonsforstyrrelser etter vaksinen. 99 av dem er klassifisert som alvorlig.

Reaksjoner

På Facebook-siden til TV 2 har det kommet inn mange reaksjoner fra andre kvinner som har opplevd det samme etter å ha tatt koronavaksinen.

Illustrasjonsfoto: Pixabay.

– Ja, 13 dager etter første vaksinen blødde jeg i 3 uker i strekk. Trodde det ikke skulle stoppe og smerter i mage og rygg, skriver en kvinne.

– Store smerter, mellomblødninger og forandret mengde blødninger. Trodde faen meg at jeg hadde kommet i overgangsalderen et øyeblikk, men det er vel bivirkninger av vaksinen. Vet ikke om jeg skal le eller gråte, skrive en annen.

– Hadde jeg ikke vært 100% sikker på at jeg ikke skal ha flere barn, så hadde jeg ALDRI tatt vaksinen. Og jeg kommer heller ikke til å la mine barn ta den før de er gamle nok til å bestemme selv, mtp hvordan jeg har det nå etter at jeg tok vaksinen, skriver en tredjeperson.

Vaksine for 5-åringer

Det har vært mye diskusjon om hvorvidt barn og unge bør ta koronavaksinen, ettersom det er svært usannsynlig at de blir alvorlig syke etter smitte.

I forrige uke ble det kjent at Helsedepartementet vil tilby koronavaksine til barn helt ned i 5-årsalderen.

– Regjeringen følger Folkehelseinstituttets anbefaling når det kommer til vaksinering av barn og unge. Dette er et frivillig tilbud, og foreldre må avgjøre om de ønsker å vaksinere barnet sitt, sa helseminister Ingvild Kjerkol (Ap).

Kommuneoverlege til Resett om nedstengningene: – Det norske helsevesenet er ikke blant verdens beste (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no