Trygve Hegnar omtaler tidligere sponsorsjef som en «slimål»

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Jacob Lund (t.h) på Ole Einar Bjørndalens avskjedsselskap på Hellerudsletta. Mannen til venstre er Bjørge Stensbøl. Foto: Terje Pedersen / NTB

annonse

annonse

Den tidligere sponsorsjefen i DNB, Jacob Lund, har kastet seg på Dæhlie-saken. Til Dagbladet sier Lund at Dæhlie rømmer fra sitt samfunnsansvar. Trygve Hegnar mener sponsorsjefen er en «slimål».

– Dette er smålig av Bjørn Dæhlie. Han burde skattet her hjemme som folk flest, og dermed takket det norske samfunnet som har hjulpet ham opp og fram, uttalte Lund (69) til Børsen her om dagen.

– Det har noe med holdningen til samfunnet å gjøre. Absolutt alt av løyper og all annen infrastruktur i langrenn er det veldig mange andre enn Bjørn selv som har betalt og jobbet med. De utallige frivillige gjennom åra, Olympiatoppen, staten med penger til idretten via Norsk Tipping. Og sponsorer for den saks skyld, sa Lund videre.

annonse

Trygve Hegnar. Foto: Torstein Bøe / NTB

Det har fått Finansavisen-redaktør Trygve Hegnar til å se rødt.

– Jacob Lund, hadde i mange år gleden av å øse ut penger til idretten i regi av DNB. Det var en god gjerning. Alle kunne takke Lund for DNBs gavmildhet, skriver Trygve Hegnar i Finansavisen, og legger til:

– I denne sammenhengen kom Jacob Lund nær skistjernen Bjørn Dæhlie, og etter meldingen om at Bjørn Dæhlie og kone har flyttet til Zug i Sveits, kan Lund fortelle til Dagbladet at Bjørn Dæhlie har tre egenskaper som alltid har preget ham: «Han er bevisst, målrettet og glad i penger.»

Les også: Sissener om Bjørn Dæhlie: – Norsk venstreside ønsker de rike dit pepperen gror

Hegnar skriver at bevisst og målrettet er neppe skjellsord i idrettssammenheng. Men så er det penger, da. Han ser ikke poenget med Dæhlies bruk av felles skiløyper som Lund trakk frem.

– Så er det slik at han også har betalt tilbake med skattepenger etter skikarrieren. Noen titalls millioner kroner må det ha blitt. I selskapsskatt og formuesskatt, skriver Hegnar.

Bjørn Dæhlie flytter til Sveits. Foto: Tore Meek / NTB

Les også: Bjørn Dæhlie flytter til Sveits

Redaktøren i Finansavisen spør hvor aktverdig er det for en tidligere sponsorsjef å avfeie Bjørn Dæhlie med at han er «glad i penger.» Mens Lund selv i et tiår solte seg i glansen fra idrettsstjernene han forsynte med penger.

To steder i kommentaren legger Hegnar inn ordet «slimål» som en karakteristikk av Lund.

Skjermbilde Finansavisen
Skjermbilde Finansavisen

Resett har bedt Trygve Hegnar om en kommentar til saken, men han har så langt ikke besvart våre henvendelser.

annonse

Rødt-politiker om Bjørn Dæhlie: – God tur til Sveits, kom aldri tilbake!

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar