Truer med å legge ned Facebook og Instagram

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
TRUER EUROPA: Meta-boss Mark Zuckerberg truer med å stenge Facebook og Instagram i Europa om han ikke får det som han vil. (Photo by Chris DELMAS / AFP)

annonse

annonse

Mark Zuckerberg er på krigsstien og truer med å legge ned Facebook og Instagram i Europa om vi ikke tillater Meta å lagre og dele brukerdata fra Europa på servere i USA.

Toppsjef Mark Zuckerberg og ledelsen i Meta truer med å stenge de populære plattformene for europeiske brukere. 

Opplysningene om at Meta vurderer å stenge de populære sosiale mediaplattformene Facebook o Instagram i Europa kommer frem av selskapets siste kvartalsrapport, skriver nettstedet City AM og flere andre medier.

annonse

«Dersom det ikke oppnås enighet om et nytt lovverk for overføring av data, og vi ikke lenger kan ha alternative måter å overføre data fra Europa til USA på, vil vi sannsynligvis ikke kunne tilby våre produkter og tjenester, inkludert Facebook og Instagram, i Europa». Det skriver Meta i rapporten.

Det var det faktum at amerikanske myndigheters masseovervåking og brukersikkerhet ikke gikk overens med EUs GDPR-regler, som gjorde at avtalen som gjør det mulig å overføre brukerdata fra EU til USA ble avvist.

GDPR stiller en rekke krav til hvordan data skal samles inn og brukes og pålegger virksomheter en rekke plikter, samtidig skal den sikre enkeltpersoners rettigheter.

Etter EUs beslutning om å avvise avtalen, er det blitt jobbet med å få på plass et nytt regelverk,  men så langt er det ikke kommet på plass. Om de nye reglene ikke gjør det mulig for Meta å lagre, behandle og dele europeiske brukerdata i USA, truer altså Meta med å trekke seg ut av Europa.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar