Trettebergstuen: Ikke-binære bør ha stemmerett på parolemøter

document.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Ikke-binære bør ha stemmerett på parolemøter for 8. mars, sier likestillingsminister Anette Trettebergstuen. Oslos 8. mars-komité reagerer på innblandingen.

Tidligere hadde alle som ikke identifiserer seg som menn, stemmerett under parolemøtet i Oslo. Etter en vedtektsendring er nå ordlyden at dette kun gjelder de som identifiserer seg som kvinner, skriver Klassekampen.

Dermed har ikke lenger ikke-binære, folk som verken identifiserer seg som mann eller kvinne, stemmerett. Det bør de ha, mener likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

– Problemet er ikke at for mange engasjerer seg rundt den viktige 8. mars-dagen. Men for få. Så ja, det bør de, skriver hun i en epost til Klassekampen.

8. mars-komiteen i Oslo mener at statsråden viser dårlig rolleforståelse.

– Med den makta hun har, legger hun premissene for arrangementet. Vi tenker at hun kunne holdt seg utenfor å mene noe om det som et demokratisk møte har vedtatt, sier Maiken Sætran Lium.

Hun er aktiv i Sosialistisk Ungdom, men snakker på vegne av arbeidsutvalget til komiteen.

Hensikten er ikke å utestenge ikke-binære, ifølge Lium.

– Kvinnedagen er en dag for kvinnekamp, som bør defineres av kvinner. Det var intensjonen bak vedtektsendringen. Vi støtter selvfølgelig også opp om alle andre dager for undertrykte grupper, sier hun.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Les artikkelen direkte på Dokument

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar