To studier viser: faren for innleggelse med omikron er 70 prosent mindre sannsynlig

Steigan.no

Infeksjon med den såkalte omikron-varianten av COVID-19 kan ha mye mindre sannsynlighet å sende folk på sjukehus enn tilfeller som involverer The Delta-stammen, ifølge en trio av studier som er blitt publisert nylig. Dette er midlertidige resultater, men alle er svært tydelige og de peker i samme retning. Dette går fram av en artikkel i Bloomberg, som har lest studiene.

Forskere i Skottland antyder at omikron er assosiert med en to-tredjedelers reduksjon i risikoen for sykehusinnleggelse sammenlignet med den tidligere varianten.

De ferske dataene kommer i tillegg til tidligere funn som viser at sørafrikanere som får COVID-19 har 80 prosent mindre sannsynlighet for å bli innlagt på sykehus hvis de får den nye varianten, sammenlignet med andre varianter. Omikron-infeksjoner er også assosiert med en 70 prosent lavere risiko for alvorlig sykdom enn delta, viste studien fra National Institute for Communicable Diseases.

Newsweek: Omicron Hospitalization Risk 80 Percent Less Than Delta—South Africa Study

Støres stenging av Norge hviler på kvikksand

– Situasjonen er alvorlig. Smittespredningen er for høy. Og vi er nødt til å treffe tiltak for å begrense den utviklingen, sa Jonas Gahr Støre da han skulle begrunne de nye ødeleggende tiltakene mot norsk økonomi og samfunnsliv.

– Omikronvarianten vil allerede i desember forårsake en bølge med mange syke, mange innleggelser, betydelig belastning på helsetjenesten og betydelig belastning på samfunnet, blant annet gjennom utbredt sykefravær, skriver FHI i risikovurderingen.

I en modellering av smittesituasjonen beregner FHI at det om tre uker kan bli opp mot 90.000 og 300.000 tilfeller per dag.

Les: FHI gjorde alle statistikeres amatørtabbe og skremte regjeringa til stengning

Disse tallene er absolutt ingenting med virkeligheten å gjøre, og Støres påstand om at omikron skulle føre til svært mange innleggelser på sjukehus, har ikke noe vitenskapelig grunnlag.

Les: FHI om vaksinering, smitte, sykehusinnleggelser og dødelighet

De foreløpig internasjonale undersøkelsene undergraver ytterligere de uansvarlige vurderingene som FHI har kommet med og de tiltakene som regjeringa har satt i verk mot norsk økonomi og samfunnsliv.

Les: – Spinnvilt at vi ikke får innsyn i myndighetenes forholdsmessighetsvurderinger av koronatiltakene

Hele hensikten med å skremme så voldsomt med omikron-spøkelset er å legge grunnlag for tvangsvaksinering og vaksinepass.