Tine-sjefen går inn i Forskningsrådets styre

Nationen.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Nationen.no:

Kunnskapsdepartementet har siden november gått Forskningsrådets økonomi og styring etter i sømmene. Torsdag ble det kjent at forskningsminister Ola Borten Moe (Sp) tar flere drastiske grep.

Regjeringen endte opp med å kaste hele styret i Forskningsrådet.

Som styreleder henter regjeringen inn tidligere finansminister Kristin Halvorsen i et nytt midlertidig styre.

I styret finner man også konsernsjef i Tine Gunnar Hovland.

Departementet mener man trenger mer kompetanse på offentlig forvaltning, budsjettering og regnskapsregler.

Ifølge Aftenposten ligger Forskningsrådet an til å mangle 275 millioner kroner i år, mens tallet for 2023 er oppe i 1,9 milliarder kroner.

– Det er en situasjon vi åpenbart ikke kan havne i. Det er det vi må unngå. Det er ikke innenfor de fullmakter Forskningsrådet har eller de fullmakter Stortinget gir, sier Moe til NTB.

Ny styreleder: Kristin Halvorsen går inn som styreleder i Forskningsrådet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I en felles uttalelse skriver det avgående styre at de mener tallene ikke gjenspeiler hele den finansielle situasjonen i Forskningsrådet.

– Styret står fullt og helt bak Forskningsrådets økonomistyring, og mener den er god og forsvarlig. Noe som også bekreftes av Riksrevisjonens siste revisjon helt uten merknader, fra april 2022, står det blant annet i uttalelsen.

Nestleder i styret blir Robert Rastad, universitetsdirektør ved Universitetet i Bergen. Også forskningsdirektør i SSB Linda Nøstbakken og seniorrådgiver ved Norges arktiske universitet Britt Elin Steinveg går inn i det nye styret.

– Det er viktig for det nye styret å få jobbet frem gode forslag til løsninger som regjeringen kan ta stilling til. Jeg skjønner at den økonomiske situasjonen kan vekke uro i forskningsmiljøene, og derfor er det viktig at vi får ryddet opp på en skikkelig måte, sier styreleder Kristin Halvorsen i en pressemelding.

Les artikkelen direkte på Nationen

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar