Taliban motsier Huitfeldt: – Absolutt et skritt mot anerkjennelse

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Shafi Azam snakker med mediene på Soria Moria hotell i Oslo. Representanter for Taliban er på besøk i Norge for og ha samtaler med vestlige representanter om menneskerettigheter og nødhjelp. Foto: Torstein Bøe / NTB

annonse

annonse

Representantene for Taliban oppfatter samtalene i Oslo som et skritt mot anerkjennelse.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) var ute i en pressemelding tidligere i uken og påsto at samtaler og besøk ikke var en legitimering av Taliban.

– Dette er ikke en legitimering eller anerkjennelse av Taliban. Men vi må snakke med de som i praksis styrer landet i dag. Vi kan ikke la den politiske situasjonen føre til en enda verre humanitær katastrofe, uttalte hun.

annonse

Kritikere av invitasjonen har nettopp pekt på at slik vil det oppfattes.

– Men nettopp det at hun må ut og si det, viser hva alle tenker. Norge løfter Taliban inn i det gode selskap. Disse møtene vil bli tolket i og utenfor Afghanistan som at Norge er i ferd med å anerkjenne Taliban, skrev Resett-redaktør Helge Lurås i en kommentar.

Lurås har besøkt Afghanistan en rekke ganger.

Søndag kveld ble det klart at Taliban oppfatter prosessen i Oslo annerledes enn den norske utenriksministeren, og de sier det høyt.

– Det er absolutt et skritt mot anerkjennelse av myndighetene og kan hjelpe med å fjerne et feil bilde av afghanske myndigheter, sier Shafi Azam til TV 2 og resten av pressekorpset på Soria Moria hotell.

Azam er direktør for økonomiske relasjoner ved Utenriksdepartementet i Afghanistan.

Søndag dreide møtene mellom den afghanske delegasjonen og ulike menneskerettighetsgrupper seg blant annet om kvinnenes rettigheter i det kriserammede landet. Azam hevder at jenter ikke har fått gå på skole på grunn av pandemien. Han avviser også at kvinner ikke slipper til i arbeidslivet eller i maktposisjoner, melder NTB.

– Ingen kan benekte deres rettigheter. De vil ta del i oppbyggingen av landet, sier Azam.

Utenriksdepartementet prostituerer seg

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar