Taliban-delegasjon har landet på Gardermoen og er på plass i Holmenkollen

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Representanter for Taliban ankommer Norge og skal ha samtaler med vestlige representanter om menneskerettigheter og nødhjelp. Foto: Terje Bendiksby / NTB

annonse

annonse

Flyet med delegasjonen fra Taliban landet på Gardermoen klokka 19.25 lørdag kveld. Norge har betalt for flyturen.

Det innleide flyet landet på Gardermoen lørdag kveld. Delegasjonen som skal bestå av 15 menn, ledes av utenriksminister Amir Khan Muttaqi, går det fram av en Twitter-melding lagt ut av Taliban-talsmann Abdul Qahar Balkhi.

annonse

Med på flyet er også Anas Haqqani. Han er innenriksminister og bror av Sirajuddin Haqqani som ledet terrornettverket Haqqani.

 Utenriksdepartementet opplyste tidligere lørdag kveld at møtene mellom Taliban og vestlige land om menneskerettigheter og nødhjelp starter på Soria Moria hotell i Oslo søndag.

Statssekretær Henrik Thune i Utenriksdepartementet bekrefter til VG at det er Norge som leier flyet som har fraktet Taliban-delegasjonen fra Afghanistan til Norge.

– Norge betaler leie av flyet for Talibans delegasjon og også reisen for representantene for det sivile samfunn. Leiefly for Talibans delegasjon er valgt etter en vurdering av ulike praktiske og sikkerhetsmessige forhold.

Klokken 20.50 ankom Taliban-delegasjonen hotellet. Tungt bevæpnet politi holder vakt ved innkjørselen til konferansedelen, som også er sperret med en politibil, melder VG.

UD danser med Taliban

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar