Støre tar avstand fra påstand om filosofering: – Det har jo vært handling som har stått i fokus hele veien

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

annonse

annonse

Melby mener regjeringen ikke har tatt konsekvensene av sine egne analyser av krigen i Ukraina.

– Påstanden fra representanten Melby om at vi filosoferer framfor å gjøre det riktige, den tar jeg rett og slett avstand fra, sa Støre under debatten etter hans redegjørelse om Ukraina-krigen tirsdag.

Melby siterte den tidligere tyske sosialdemokratiske statsministeren Helmut Schmidt, som Støre møtte som utenriksminister i 2012. Schmidt var kjent som pragmatiker til fingerspissene, og i 1976 sa han at han heller ønsket en regjering som gjør det riktige, enn en som filosoferte rundt hva det riktige var, skriver NTB.

annonse

Les også: Støre tror svensk og finsk Nato-medlemskap vil øke spenningen mellom Norden og Russland

Melby mener regjeringen ikke har tatt konsekvensene av sine egne analyser av krigen i Ukraina, og det gjelder blant annet å stenge norske havner for russiske skip og gi støtte til Ukraina i form av penger og våpen.

– Det har jo vært handling som har stått i fokus hele veien. Men jeg tror representanten bør forstå at å gi våpen, transportere våpen og forstå behovene krever også litt gjennomtenking og en dialog med andre land, ikke minst dit våpnene skal komme, sa Støre.

– Ikke imponerende
KrF-leder Olaug Bollestad lurer på hvorfor det tar så lang tid å hente flyktninger fra Ukraina til Norge og bosette dem her. – Det går alt for seint, sier hun.

– Nå går det alt for seint. Kun 330 av 7.000 flyktninger som har fått godkjent sine søknader, er nå bosatt i en kommune. Hvorfor går det så seint?

Putins grenseløse kynisme (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar