Støre: Selv om vi ikke vet om det skeive miljøet var målet, vet vi at det skeive miljøet er offeret

Resett.no

Resett.no:

Statsminister Jonas Gahr Støre, justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen er alle kledd i svart etter skytingen natt til lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

annonse

annonse

Det er uvisst om det skeive miljøet var målet for masseskytingen i Oslo. Men det var det skeive miljøet som var offeret for drap og vold natt til lørdag, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

– Vi vet ikke hva som drev gjerningsmannen til å skyte mot uskyldige mennesker. Vi vet ikke hvorfor han valgte seg det stedet og den kvelden. Men vi vet at han tilhørte et islamistisk miljø, og at han drepte, skadet og skapte frykt, sa statsminister Jonas Gahr Støre på pressekonferansen lørdag ettermiddag, skriver NTB.

– Selv om vi ikke vet om det skeive miljøet var målet, vet vi at det skeive miljøet er offeret, sa han videre.

annonse

– Jeg vet at mange av dere er redde, fortvilte og rasende. Vi deler den fortvilelsen, sa statsministeren, som sammen med de to andre fra regjeringen var kledd i svart.

– Denne dagen skulle vi feire kjærligheten. I stedet er vi fylt av sorg, sa han.

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap), som selv er åpent homofil, er svært preget av det som har skjedd.

– I natt har mine venner blitt skutt etter, og uskyldige mennesker er blitt drept. Vi var i gang med tidenes fest, og vi var alle fylt med en følelse av frihet, men i natt ble regnbuen farget svart, sa Trettebergstuen på pressekonferansen

PST vurderer skytingen i Oslo som en ekstrem islamistisk terrorhandling

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no