Storbritannia forbereder tøffere sanksjoner mot Russland

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Ifølge utenriksminister Liz Truss forbereder Storbritannia tøffere sanksjoner mot Russland. Foto: John Thys / AP / NTB

annonse

annonse

Storbritannia forbereder for tiden det tøffeste sanksjonsregimet landet noensinne har hatt mot Russland. Det opplyser utenriksminister Liz Truss.

Truss forklarer at en lovgivning som tillater regjeringen å målrette sanksjoner mot et bredere omfang av enkeltpersoner og bedrifter være på plass innen 10. februar.

– Moskvas ondsinnede hensikt er tydelig. De har samlet mer enn 100.000 soldater ved grensen til Ukraina. Vi vet at faren er reell, sa Truss til det britiske Underhuset mandag.

annonse

Hun ville ikke gå nærmere inn på hva sanksjonene vil bestå i.

Lovendringen vil tillate Storbritannia å ta del i en pakke med koordinerte sanksjoner sammen med sine partnere, deriblant USA.

Søndag refererte russiske myndigheter til planene som et «utilslørt angrep på næringslivet», og truet med gjengjeldelsestiltak.

Storbritannias statsminister Boris Johnson skulle egentlig snakke med Russlands president Vladimir Putin mandag, men samtalen har blitt utsatt på ubestemt tid.

Ifølge Downing Street skulle Johnson bruke anledningen til å oppfordre Putin til å velge den diplomatiske veien for å løse konflikten med Ukraina, og å unngå militæraksjoner mot nabolandet.

– Johnson har vært veldig tydelig på at en militæraksjon vil koste det russiske folket mye, og det er noe vil ønsker å unngå, heter det i en uttalelse.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar