Sterke reaksjoner mot norske mediers dekning av Joe Rogan

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Slik fremstilles Joe Rogan i VG.

annonse

annonse

Den populære podkast-stjernen blir fremstilt som en voldelig konspirasjonsteoretiker i norsk presse.

Det diskuteres heftig på sosiale medier i kjølvannet av Neil Youngs ultimatum til Spotify der sangeren krevde at strømmetjenesten fjernet podkast-verten Joe Rogan fra plattformen.

Young tapte kampen og musikken hans ble fjernet.

annonse

I ettertid har det oppstått mange diskusjoner på sosiale medier. Rogan har fått mye støtte, blant annet fra Edward Snowden.

– Ingen har sterkere meninger om Joe Rogan enn folk som aldri har lyttet Joe Rogan, skrev han på Twitter.

Feil fremstilling

I norske aviser har Joe Rogan blitt fremstilt som voldelig, senest i VG der overskriften om hans historie har fått følgende tittel:

«Det er helt klart masse vold i meg».

Mandag skrev NRK og andre norske medier artikler om Joe Rogans svar etter Spotify-bråket den siste uken. Både Aftenposten og NRK laget saker der de kun gjenga små deler av Rogans instagramvideo på ni minutter.

NRK fremstilte det som Rogan beklaget. Det gjorde også Aftenposten. Men de unnlot å ta med det viktigste fra Rogans monolog, der han fortalte hvorfor han intervjuet blant andre virologen Robert Malone og kardiolog Peter McCullough.

«Podkast-stjerne beklaget etter Spotify-kritikk», skrev NRK.

Skjermbilde NRK

I Instagram-videoen sier Rogan blant annet dette:

annonse

– Det er viktig å høre meningene deres. Begge disse menneskene er høyt kvalifiserte, svært talentfulle og svært dyktige mennesker, og de har en mening som er annerledes enn narrativet til hovedstrømsmediene. Jeg vil høre hva deres mening er. Jeg intervjuet dem og nå er det blitt stemplet som farlig desinformasjon.

– Problemet jeg har med denne stemplingen er at mye av det som er blitt stemplet som desinformasjon, nå viser seg å være fakta. For eksempel: Hvis du hevdet at du kunne ta vaksinen og fremdeles få korona, og smitte andre, ville du blitt fjernet fra sosiale medier og bannlyst. Nå blir dette akseptert som fakta, sa Rogan i det ni minutter lange videoklippet.

Du kan se hele video-innlegget til Joe Rogan her.

Reagerer

NRK og de andre norske mediene har ikke lagt ved hele videoen av Rogan i sine artikler.

På sosiale medier er folk rasende over hvordan Rogan fremstilles og hvordan mediene unnlater å gjengi sitater som er vesentlige.

– NRK er betalt av folket og skal drive ærlig og balansert journalistikk. Jeg blir oppgitt av å lese “referatet” NRK har av Rogans instagramvideo. Rogan beklaget ikke. Han la seg ikke “langflat” som noen av dere “journalister” hevder. Han beklaget at Young valgte å komme med ultimatumet. Rogan forklarer også ganske fint hvorfor han inviterte disse personene til intervju. I dag er det tydeligvis farlig å snakke med velkjente leger bare fordi de ikke støtter myndighetene! skrives det på Facebook.

– Det er ingen forskjell på myndighetene og NRK. Det er samme opplegg som i Nord-Korea, skriver en annen.

Etter at Neil Young fjernet sin musikk fra Youtube, har Joni Mitchell gjort det samme. Men det har ikke vært massiv flukt.

Spotify fikk seg en smekk på børsen i forrige uke, men denne uken har startet bra og plattformen har fått en oppgang på over 20 prosent.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar