Spesialenheten: PST brukte ulovlig overvåkningsmetode

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

annonse

Ifølge Spesialenheten skal PST ha samlet inn passasjerlister fra norske flyselskaper uten å ha lov til det.

Utvalget mente at PSTs praksis var ulovlig, mens PST på sin side presiserte at de kun hadde foretatt målrettede søk, skriver Aftenposten.

Enden på visen kunne blitt at saken ble henlagt i slutten av januar i fjor, men Riksadvokaten ga ordre om ny etterforskning, og nå er avgjørelsen fra Spesialenheten klar.

Spesialenheten mener at PST ikke hadde lov til å samle inn passasjerdata om norske borgere og at heller ikke dataene ble lagret på en korrekt måte.

– Vi tar avgjørelsen og kritikken fra Spesialenheten på største alvor. Praksisen som Spesialenheten har etterforsket, er avsluttet, sier PST-sjef Hans Sverre Sjøvold.

Selv om bruddet på tjenesteplikten ansees å ha vært grov, slipper PST foretaksstraff.

Spesialenheten opplyser at PST ga uttrykk for at sikkerhetstjenesten befant seg i en form for nødrettssituasjon fordi terrorfaren skal ha gjort at PST «ikke hadde noe alternativ», men den forklaringen kjøpte ikke Spesialenheten, som skriver at de erkjenner at PST i en periode befant seg i en krevende situasjon, men at den likevel ikke oppveier at PST opprettholdt praksisen gjennom flere år.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar