Sp-opprør mot elektrifisering

document.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

En rekke av fylkeslederne i Senterpartiet vil legge vekk planene om å elektrifisere sokkelen.

Elektrifisering av sokkelen er nedfelt i Hurdalsplattformen, regjeringens plan for de neste fire årene. Derfor vakte det oppsikt at Sigbjørn Gjelsvik, Sps finanspolitiske talsperson, sa til Klassekampen at planene om elektrifisering burde revurderes i lys av energikrisen.

– I første omgang betyr det å sette alle videre planer om elektrifisering av sokkelen på vent. Om vi nå mister viktige industribedrifter på grunn av høye strømpriser, kommer de kanskje aldri tilbake igjen, sa han onsdag.

Sps fylkesledere i Akershus, Østfold, Rogaland, Møre og Romsdal, Hordaland og Finnmark har alle uttalt støtte til Gjelsviks utsagn, skriver Aftenposten.

Den ferske olje- og energiministeren Terje Aasland (Ap), sier han forstår at det kommer opp en debatt i den energipolitiske situasjonen Europa står i. Men er han er klar på at Hurdalsplattformen ligger fast.

– Vi skal elektrifisere norsk sokkel. Vi skal fortrinnsvis gjøre det med havvind eller andre fornybare energikilder på havet. Og vi skal gjøre det på en slik måte at vi ikke skyver kraftforedlende industri eller landbaserte muligheter fra oss, sier Aasland til Aftenposten.

En elektrifisering innen 2030, slik det er lagt opp til i dag, vil kreve rundt 15 TWh med strøm. Det er mer enn den samlede norske strømproduksjonen fra vindkraft.

Les også:

Stortinget vil ikke stanse elektrifisering av sokkelen

Farlige dagdrømmerier fører oss inn i matkrise

Kjøp Kents bok her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Les artikkelen direkte på Dokument

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar