Solberg og Vedum hadde dialog om sentralbanksjef-ansettelsen

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Høyre-leder Erna Solberg, her fra valgkampen i fjor sommer. Foto: Javad Parsa / NTB

annonse

annonse

I en SMS til Trygve Slagsvold Vedum åpnet Erna Solberg for at Høyre ville ha kontrollkomitesak om sentralbanksjefjobben. Kort tid etter ble ansettelsen utsatt.

TV 2 har fått utlevert SMS-dialogen mellom finansminister Vedum og Høyre-leder Solberg. Der fremgår det at Vedum først varslet Solberg om at Stoltenberg var en av søkerne på sentralbanksjef-jobben.

«Jeg ble, som parlamentarisk leder i Høyre, ringt opp av finansministeren i desember og orientert om at søkerlisten til stillingen som sentralbanksjef ville bli offentliggjort og at Stoltenberg var søker» bekrefter Solberg i en e-post til TV 2.

annonse

I utvekslingen mellom Solberg og Vedum sier Høyre-lederen at det var lite sannsynlig med kontrollsak fra Stortingets side ved en eventuell ansettelse av Stoltenberg.

«Jeg understreket i samtalen at det er regjeringens privilegium å ansette sentralbanksjef, og at jeg derfor ikke anså det som sannsynlig med kontrollsak etter en eventuell utnevnelse av Stoltenberg.» bekrefter Solberg til TV 2.

Etter utvekslingen har det kommet flere mediesaker blant annet om middager mellom Stoltenberg, oljefondssjef Nicolai Tangen og Ap-leder og statsminister Jonas Gahr Støre.

Solberg skrev at uryddigheten kunne «bety runder i kontrollkomiteen etter en eventuell utnevnelse».

Kun en drøy time senere gikk Vedums kommunikasjonssjef Therese Riiser ut i Aftenposten og slo fast at utnevnelsen ikke ville skje i statsråd den uken.

TV 2 har stilt flere skriftlige spørsmål til Solberg og Vedum om saken, men de vil ikke kommentere den ytterligere. Vedums statssekretær Lars Vangen (Sp) skriver i en tekstmelding til NTB at de ikke har noe å tilføye om SMS-dialogen.

– Men vi kan si at vi har vært opptatt av en god og ryddig prosess. Denne henvendelsen ble journalført etter reglene, skriver han.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar