Skøyter: OL-bronse for Hallgeir Engebråten på 5000 meter

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

annonse

Hallgeir Engebråten (22) fortsetter å imponere og skøytet inn til bronse på 5000-meteren i Beijing-OL søndag. Svenske Nils van der Poel vant gull.

Engebråten lå på sølvplass bak nederlandske Patrick Roest før verdensrekordholder van der Poel og belgiske Bart Swings skulle gå i siste par. Svensken avsluttet sterkt og tok gullet på 6.08,84.

Han var 0,47 sekund foran Roest og 1,04 foran Engebråten.

annonse

Engebråten vant bronsemedalje på distansen under EM i Nederland i januar og har tydeligvis beholdt kanonformen inn mot OL.

Avsluttet sterkt

Nordmannen gikk i søndagens tredje duell, der han gikk mot bronsevinneren fra 5000-meteren i VM i 2021, russiske Sergej Trofimov. ROC-løperen ga Engebråten kamp til døra, men nordmannen gikk i mål først og tok ledelsen med tiden 6.09,88, etter en sterk avslutning.

Ledelsen holdt til EM-vinner Roest gikk i søndagens femte par. Nederlenderen tapte tid til Engebråten mot slutten, men klokket inn på 6.09,31 og ble den første som slo Sven Kramers olympisk rekord. Engebråten var 12 hundredeler fra den.

Kramers siste

Kramer, som har vunnet OL-gull på distansen de tre siste gangene, avslutter karrieren med vinterens OL i Beijing. Han gikk i første par og kom inn til 6.17,04, som holdt til niendeplass.

Jorrit Bergsma vant sølv i EM for en knapp måned siden, men 36-åringen var aldri i nærheten av å slå verken Roest eller Engebråten og havnet utenfor pallen.

Canadiske Ted-Jan Bloemen klarte heller ikke å stå seg mot medaljevinerne. Han sprakk og endte langt bak.

Van der Poel, som har dominert distansen i vinter, lå lenge bak passeringstidene til Roest, men leverte en forrykende avslutning.

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar